Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Οικογενειακή εκδήλωση του συλλόγου «Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα» της Βοστώνης

ΔΕΥΤEΡΑ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2014   
Ο Αγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά

Του Θεόδωρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Μέσα σε μία θερμή οικογενειακή γιορτινή ατμόσφαιρα, ο σύλλογος «Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα» της Βοστώνης, είχε την ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, δείπνο μετά χορού, το εσπέρας της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Γούμπερν της Μασαχουσέτης. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την κοινότητα στην οποία υπηρέτησε ως ιερεύς ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος και πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριος, όντας Αρχιμανδρίτης στη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, αρκετοί νέοι και νέες και επίσης πολλά παιδιά τα οποία υποδέχθηκαν με αγωνία, με χαμόγελα και επευφημίες τον Αγιο Βασίλη, ο οποίος ήλθε φορτωμένος δώρα στη διανομή των οποίων τον βοήθησαν οι κυρίες Πολυξένη Χασιώτη και Ολγα Πατουχέα.
MAKEDONES WOBURN 2Ο πρόεδρος του συλλόγου Θωμάς Μουκουβάλας καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και τους ευχαρίστησε για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στη γιορταστική εκδήλωση, και εξέφρασε εγκάρδιες ευχές προς όλους «με υγεία και κάθε καλό για το Νέο Ετος». Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος του συλλόγου και επίσης και της Παμμακεδονικής Ενωσης, και ο οποίος επί πολλές δεκαετίες διαδίδει τους ελληνικούς χορούς ανά τη Νέα Αγγλία και όχι μόνο με το χορευτικό συγκρότημα του «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» για το οποίο ο «Εθνικός Κήρυξ» έχει γράψει στο παρελθόν. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του «Ε.Κ.» και τόνισε πως «πάντοτε είναι στην πρώτη γραμμή για τα θέματα της Ομογένειας και του Ελληνισμού».
Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα», Θωμάς Μπουκουβάλας, είπε πως «πηγαίνει καλά ο σύλλογός μας, είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και προσπαθούμε το καλύτερο και για το σύλλογο και φυσικά για τη Μακεδονία μας».
Για τη γιορτή είπε πως «είναι πολύ ωραία, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, βλέπετε πόσο χαίρονται τα μικρά παιδιά και τα εγγονάκια μας τα οποία την περιμένουν αυτή την εκδήλωση, περιμένουν τον Αγιο Βασίλη να τα φέρει τα δώρα τους».
MAKEDONES WOBURN 3Στην ερώτηση αν υπάρχει μέλλον στο σύλλογο είπε: «και βέβαια υπάρχει διότι με τη συνεργασία του Χορευτικού Συγκροτήματος ‘Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου’ του Γιώργου Παπαδόπουλου άρχισαν και μπαίνουν στο συμβούλιο νέοι άνθρωποι» και τόνισε πως «καθώς βλέπετε και στην Παμμακεδονική πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι δύο νέα παιδιά». Εξέφρασε την ευχή «να μπορέσουμε να προσελκύσουμε κι άλλους νέους από το Χορευτικό Συγκρότημα του κ. Παπαδόπουλου ώστε να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου μας».
Ο κ. Μπουκουβάλας κατάγεται από το ιστορικό χωριό Αγιος Γεώργιος των Γρεβενών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες μετανάστευσε το 1967. Είπε πως «ήταν η αδελφή μου εδώ μου έκανε πρόσκληση και ήλθα για λίγα χρόνια, για πέντε χρόνια, αλλά πέρασαν πενήντα, έμεινα εδώ. Κτίσαμε το σπίτι το 1973 για να φύγουμε, αλλά τώρα πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι, κι είναι καλύτερα έτσι».
Οταν τον ρωτήσαμε «το μετανιώσατε που ήλθατε στην Αμερική;» απάντησε: «όχι, καθόλου, προσαρμοστήκαμε στη ζωή της Αμερικής, έχομε τους συλλόγους μας, τις εκκλησίες μας, βρισκόμαστε πάντοτε με Ελληνες, αυτό το καλό έχομε που μπορέσαμε και δεθήκαμε με τον Ελληνισμό».
Ο κ. Μπουκουβάλας ήταν ηλεκτρολόγος στην Ελλάδα κι όταν ήλθε εδώ στην αρχή εργάσθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων, γεννητριών. Είπε πως «είδα ότι η εργασία του ηλεκτρολόγου είναι πολύ καλή και κερδοφόρα κι έτσι άρχισα δική μου εταιρεία την T&G Electric, συνταξιοδοτήθηκα και τώρα την έχει ο γιος μου και συνεχίζει».
MAKEDONES WOBURN 5Οταν τον ρωτήσαμε από πού αντλεί αυτή τη χαρά που εκπέμπει, είπε: «δεν ξέρετε τι έχω περάσει στη ζωή μου, αλλά προσπαθώ να είμαι χαρούμενος. Εμεινα ορφανός από πατέρα όταν ήμουν τεσσάρων μηνών διότι σκοτώθηκε στον Εμφύλιο πόλεμο και πέρασα πολλές δυσκολίες στη ζωή μου. Δόξα τω Θεώ όμως ο Οποίος με βοήθησε, τα παιδιά μου ο Γιώργος και η Πολυξένη είναι καλά παιδιά, είναι τακτοποιημένα, κι έχω τέσσερα εγγονάκια».
Ο κ. Μπουκουβάλας είναι τακτικός αναγνώστης του «Ε.Κ.» επί πολλά χρόνια και τόνισε «παρακολουθώ τα πάντα». Για την Ελλάδα, ανέφερε πως «είμαι πολύ στενοχωρημένος και προβληματισμένος με τα όσα γίνονται και ανησυχώ όταν πηγαίνω μην τυχόν και συμβεί κάτι με το ευρώ, ο κόσμος έχει φανατισμό».
MAKEDONES WOBURN 4Ο Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε «πολύ όμορφη η γιορτή απόψε, μεγάλος ενθουσιασμός και προπαντός οι νέοι και τα παιδιά» και τόνισε «αισθάνομαι ευτυχής διότι ανανεώνεται ο σύλλογος σιγά-σιγά, έχει ζωή».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, η γραμματέας Μαίρη Δεληχάτσιου, ο ταμίας Τάκης Λαμπρόπουλος και τα μέλη του συμβουλίου Μαρία Σπυριδοπούλου και Γιάννης Κερατσόπουλος. Επίσης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Δημήτρης Χατζής, η κυβερνήτης Νέας Αγγλίας της Παμμακεδονικής Ρούλα Μητκόνη, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Θεμιστοκλής Καρατζάς, ο πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Πάνος Σπηλιάκος και ο πρώην κυβερνήτης Γιώργος Τσιτσόπουλος
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου