Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' άφησε λευκά τριαντάφυλλα στον τάφο του

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2014

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' (αριστερά) συναντά τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά στο κελί του το 1983
Ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β άφησε λευκά τριαντάφυλλα στον τάφο του
Ο άνθρωπος ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β' πριν από 33 χρόνια εμφανίστηκε το Σάββατο στο Βατικανό και άφησε λευκά τριαντάφυλλα στον τάφο του, δηλώνοντας μάλιστα ότι θέλει να συναντηθεί με τον σημερινό ποντίφικα Φραγκίσκο.
Ο Τούρκος Μεχμέτ Αλί Αγκτσά είχε τραυματίσει σοβαρά τον Ιωάννη Παύλο τον Β' κατά την απόπειρα εναντίον της ζωής του στις 13 Μαϊου 1981 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ο εκλιπών πάπας είχε συγχωρέσει τον επίδοξο δολοφόνο του, ο οποίος υπήρξε μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, και το 1983 είχε πάει να τον συναντήσει στη φυλακή της Ρώμης όπου εκρατείτο καταδικασμένος σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την επίθεση.
Ο Αγκτσά κάλεσε την εφημερίδα La Repubblica για να ανακοινώσει ότι βρίσκεται στο Βατικανό, στην πρώτη του επίσκεψη έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και ακριβώς 31 χρόνια μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στη φυλακή.
Την επίσκεψή του επιβεβαίωσε στο Reuters ο πατήρ Τσίρο Μπενεντετίνι, ο δεύτερος εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας, ο οποίος είπε ότι ο Αγκτσά στάθηκε για λίγα λεπτά σιωπηλός πάνω από τον τάφο του πάπα στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου προτού εναποθέσει δύο μπουκέτα με λευκά τριαντάφυλλα.
Στον 56χρονο Αγκτσά απονεμήθηκε χάρη στην Ιταλία το 2000 και έπειτα εκδόθηκε στην Τουρκία όπου φυλακίστηκε για την δολοφονία το 1979 του δημοσιογράφου Αμπντί Ιπεκτσί και για άλλα αδικήματα. Το 2010 αποφυλακίστηκε.
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το ποιός ενδεχομένως να βρισκόταν πίσω από την επίθεση εναντίον του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', ο οποίος πέθανε το 2005. Ερευνητική επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου αποφάνθηκε το 2006 ότι «είναι πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας» ότι η επίθεση είχε ενορχηστρωθεί από τους ηγέτες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Το Βατικανό απάντησε με ψυχραιμία στο αίτημα του Αγκτσά να συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο. «Εναπόθεσε λουλούδια στον τάφο του Ιωάννη Παύλου, θεωρώ ότι αυτό είναι αρκετό», δήλωσε στην La Repubblica ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου