Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πίθηκο αποκαλεί τον Ομπάμα η Βόρειος Κορέα

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, 2014

Τις ΗΠΑ κατηγορεί η Βόρειος Κορέα για το «μπλακ άουτ» στο Ίντερνετ στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αποκάλεσε «πίθηκο» τον Μπαράκ Ομπάμα, γιατί ενθάρρυνε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία The Interview, κωμωδία που πραγματεύεται σενάριο συνωμοσίας της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν.
«Ο Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις όπως ένας πίθηκος μέσα σε ένα τροπικό δάσος» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Βορείου Κορέας, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ώθησε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία ανήμερα τα Χριστούγεννα. 
«Ο Ομπάμα θα ήταν καλύτερα να ωθούσε τον εαυτό του να καθαρίσει όλες τις φαύλες δραστηριότητες που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει εξαιτίας της εχθρικής πολιτικής τους απέναντι (στη Βόρειο Κορέα), εάν ο ίδιος επιθυμεί ειρήνη στο αμερικανικό έδαφος. Τότε όλα θα πάνε καλά» προσθέτει.
«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι αλαζονικές, δεσποτικές και να χρησιμοποιούν γκανγκστερικές πρακτικές παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αποτυχημένες πολιτικές τους ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε θανατηφόρα πλήγματα» δήλωσε εκπρόσωπος σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Πριν από ένα μήνα, τα κινηματογραφικά στούντιο της Sony δέχθηκαν μαζική επίθεση στους υπολογιστές τους, την οποία το FBI έπειτα από έρευνα απέδωσε στη Βόρειο Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ήταν τελείως εχθρική απέναντι στην προβολή της ταινίας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη διαδικτυακή επίθεση.
Μετά την ακύρωση αρχικά της πρεμιέρας της πολυσυζητημένης ταινίας στις 25 Δεκεμβρίου, η Sony Pictures έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών και προγραμμάτισε την προβολή της κωμωδίας σε ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ την ημέρα των Χριστουγέννων και στο Διαδίκτυο από τις 24 Δεκεμβρίου.
Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι η Sony δεν θα έπρεπε να είχε ακυρώσει την προβολή της ταινίας.
Η σύνδεση με το Ίντερνετ είχε διακοπεί για λίγο στη Βόρειο Κορέα την Τρίτη, την επομένη μιας πρώτης γενικής διακοπής που διήρκεσε εννέα ώρες εν μέσω φημολογίας για κυβερνο-αντίποινα των ΗΠΑ εξαιτίας της ηλεκτρονικής εισβολής στα συστήματα της Sony Picture που αποδίδεται από το FBI στο διεθνώς απομονωμένο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν. 
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου