Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η διασταύρωση της λίστας των επιβατών στο τραγικό πλοίο Norman Atlantic. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλεγαν ότι οι Ιταλικές αρχές παρά τα αιτήματα «δεν δίνουν στην Ελλάδα ούτε τη λίστα με τους έλληνες που έχουν διασωθεί».
  • «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις» ανέφερε ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεφ Ράθκι, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
  • Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 09:00 μέχρι τις 18:00.
  • Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας. Πυκνές χιονοπτώσεις από την βόρεια Ελλάδα έως και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας. Θυελλώδεις βοριάδες 7 έως 9 Μποφόρ στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
  • Επιπλέον κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και μέτρα άμεσης παρέμβασης για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων θέτουν σε λειτουργία οι Δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού από την νύχτα της Δευτέρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κόσμος

  • Ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε βρέθηκε θετικό στο ιό Έμπολα και τέθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Γλασκόβης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική ξεπέρασε τις 20.000, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 7.842.
  • Τουλάχιστον 120 μέλη του σκότωσε το Ισλαμικό Κράτος τους τρεις τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που ήθελαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Τρεις ήταν οι μεγάλες καταστροφές στη διεθνή αεροπλοΐα το 2014, και όλες τους... έδειχναν προς μία χώρα: Τη Μαλαισία. Η υπόθεση του Boeing που εξαφανίστηκε το Μάρτιο παραμένει μυστήριο, η κατάρριψη του δεύτερου Boeing πάνω από την Ουκρανία ήταν της ίδιας εταιρείας -των Μαλαισιανών Αερογραμμών- και τώρα όλα δείχνουν πως η πτήση της AirAsia, επίσης μαλαισιανή εταιρεία, έπεσε στο βυθό. Οι τρεις τραγωδίες δεν συνδέονται, αλλά το κακό τρίτωσε.
  • Κι όμως, παρά τις πολύνεκρες τραγωδίες στον αέρα, οι ειδικοί επιμένουν ότι το 2014 ήταν μία «ασφαλής» χρονιά για πτήσεις. Εφόσον επιβεβαιωθεί ο θάνατος των επιβαινόντων από την πρόσφατη συντριβή του Airbus A320-200 της AirAsia, οι νεκροί φέτος θα φθάσουν περίπου τους 1.500.

Οικονομία

  • Δύο εργάσιμες ημέρες έμειναν στους πολίτες για να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους με την Εφορία, ειδικά σε ό,τι αφορά στην πληρωμή ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας και αλλαγών στο Ε9. Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το κατά πόσο θα δοθεί προθεσμία. 
  • Η ρωσική οικονομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τις δυτικές κυρώσεις και την πτώση στην τιμή του πετρελαίου. Το ΑΕΠ μειώθηκε μέσα στο Νοέμβριο αισθητά και οι προβλέψεις για τον Δεκέμβριο είναι μάλλον απαισιόδοξες.
  • Κανένα σημάδι «κρίσης» ή ανησυχία δεν φαίνεται να προκάλεσαν στη γερμανική κυβέρνηση η μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τρίτη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο και κατά συνέπεια η προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Αθλητισμός

  • Η Λίβερπουλ επικράτησε 4-1 της Σουόνσι στο "Ανφιλντ"¨, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ισπανός Αλμπέρτο Μορένο άνοιξε το σκορ στο 33΄, ενώ ακολούθησαν στο β΄ ημίχρονο δύο γκολ από τον Ανταμ Λαλάνα κι ένα αυτογκόλ από τον Σέλβι. Ενδιάμεσα είχε μείωσει 2-1 για τους "κύκνους" ο Σίγκουρντσον. Ετσι, οι "κόκκινοι" ανέβηκαν στην 8η θέση της βαθμολογίας, όπου έπιασαν τη σημερινή τους αντίπαλο.
  • Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Στάθη Ταυλαρίδη, από τον Ατρόμητο στον Παναθηναϊκό. Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός πέρασε τη Δευτέρα από ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο στα γραφεί της ΠΑΕ, παρουσία των Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολου. Την Τρίτη θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και είναι πιθανό να βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.
  • Πολύ δύσκολο φαντάζει το ενδεχόμενο να παραταθεί η θητεία του Ιμπραϊμ Αφελάι στον Ολυμπιακό. Τα προβλήματα στις σχέσεις με τον Μίτσελ ήταν δεδομένα και τη Δευτέρα, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης, παίκτης και προπονητής είχαν τετ-α-τετ. Μετά το τέλος της συζήτησης, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει τον Αφελάι να προπονηθεί μόνος, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και στο ξεκίνημα του νέου έτους δεν αποκλείεται να φορέσει άλλη φανέλα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου