Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Τον Μάρτιο η Αυστραλία θα μιλά Ελληνικά

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2014

Μια φιλόδοξη πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη, όχι απλά για την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία, αλλά και για την προώθησή της.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο προσεχής Μάρτιος να καθιερωθεί ο μήνας που θα ενθαρρύνονται όλοι να μιλούν Ελληνικά στην Αυστραλία. Πρωτίστως οι ομογενείς, αλλά όχι μόνο.
Να μιλούν Ελληνικά στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στις ομογενειακές οργανώσεις.
Η επιλογή του Μαρτίου δεν είναι τυχαία. Δεν είναι απλά ο μήνας που εορτάζεται η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821, αλλά και που διοργανώνονται Ελληνικά Φεστιβάλ σε όλη την Αυστραλία.
Η αρχική ιδέα ανήκει στο Σάκη Ζαφειρόπουλο, πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην Δήμαρχο του Φίτζροϊ, πρώην Διευθυντή του Υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην Διευθυντή της Δημόσιας Ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS, και σήμερα Προέδρου της “Φροντίδας”, και του καναλιού 31.
Η ιδέα υιοθετήθηκε αμέσως από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον Διευθυντή των σχολείων της Κοινότητας, Μάνο Τζιμπράγο και τον Διευθυντή του κολεγίου “Όμηρος”, Τάσο Δουβαρτζίδη, και προβλήθηκε από την πρώτη σελίδα της αγλλικής έκδοσης, του Νέου Κόσμου.
Η απήχηση υπήρξε μεγάλη και θετική. Ομογενείς συμφωνούν με την ιδέα, και μένει τώρα η υλοποίησή τους από ομογενειακούς παράγοντες.
Η καμπάνια με αρχικό τίτλο, “Speak Greek in March”, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους, με την συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων, σχολείων, μέσων ενημέρωσης και κάθε ενδιαφερόμενου.
Πηγή: greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου