Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Θέση στο επικρατείας πρότεινε ο Βενιζέλος στον Γιώργο για να αποφευχθεί η διάσπαση

Γειά σου μεγαλόψυχε Βαγγέλη, κάνεις την ανάγκη καθήκον.  Βαγγέλη, πρόσεχε να μη μείνεις εκτός Βουλής

Θέση στο επικρατείας πρότεινε ο Βενιζέλος στον Γιώργο για να αποφευχθεί η διάσπασηΣάββατο, 27 Δεκεμβρίου, 2014

ΠΑΣΟΚ: «Είναι αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε πρωθυπουργό»
Προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου θεωρεί το ΠΑΣΟΚ οποιαδήποτε κίνηση διάσπασης του παράταξης από τον πρώην πρωθυπουργό και γιο του ιδρυτή Γιώργο. Σε άτυπο σχόλιό του το γραφείο τύπου του Κινήματος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον κ. Παπανδρέου, με αφορμή τις επίμονες φήμες που τον φέρουν να ιδρύει δικό του κόμμα. Χαρακτηρίζει δε αδιανόητη την κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού, με την οποία υπονομεύεται η ενότητα του Κινήματος, καθώς τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και επιπλέον ήταν εκείνος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και πρωτοστάτησε στην συγκρότηση κυβερνητικών συνεργασιών.
Το γραφείο Τύπου μάλιστα αναφέρει σειρά ενεργειών του κ. Βενιζέλου με στόχο τη διατήρηση της ενότητας και μεταξύ των άλλων αποκαλύπτει ότι δόθηκε η επιλογή στον κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή σε όποια περιφέρεια θέλει. Και επαναλαμβάνει την έκκληση να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη.

Το πλήρες σχόλιο του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου μας που είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας. Μέχρι σήμερα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες - όχι όλες δημόσια γνωστές - για την ενότητα του χώρου και δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την συστράτευση των στελεχών ούτε την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Άρειο Πάγο.
Είναι άλλωστε αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου  που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό. Και μάλιστα σε Πρωθυπουργό της περιόδου των καταλυτικών επιλογών τόσο για  την ένταξη στο μνημόνιο (2010), όσο και για το σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών (2011). Μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε  προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης.
Κατά την πρόσφατη συνάντησή τους που έγινε και πάλι με πρωτοβουλία  του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μην διασπάσει τη Παράταξη, καθώς η ενότητα είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική του υποχρέωση.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στη Παράταξη και τα ψηφοδέλτια της για να δώσουμε «όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών όποτε και αν γίνουν».
Στο πλαίσιο αυτό - και για να ξεκαθαριστούν πλήρως διάφορα που λέγονται και γράφονται- ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικράτειας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας εκλογικής περιφέρειας επιθυμεί.
Επίσης ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε προς στον κ. Παπανδρέου ότι μετά τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν - στις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη με δυναμισμό και αισιοδοξία και όχι με γκρίνια και ηττοπάθεια- θα αναληφθούν οι αυτονόητες πρωτοβουλίες για τη διενέργεια Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Το συνέδριο δεν θα είναι συνεπώς συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών - όπως ελπίζουν ή εύχονται ορισμένοι - αλλά συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο.
Ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε  ταυτόχρονα, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι αυτό που έχει προτείνει ο κ. Παπανδρέου δεν είναι Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα ασαφές συνέδριο του  «χώρου», χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα, όπως έγραψε στο σχετικό κείμενο του ο κ. Παπανδρέου.
Άλλωστε από το Μάρτιο του 2012, οπότε και ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υπό συνθήκες κρίσης και έκτακτης ανάγκης, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά από το επίπεδο του συνεδρίου που συνήλθε το Μάρτιο του 2013, την ΚΠΕ, το Πολιτικό Συμβούλιο έως το επίπεδο της ΚΟ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει τονίσει κατ´ επανάληψη ότι όλα τα στελέχη - και κυρίως όσοι είχαν προσωπική συμμετοχή στις κρίσιμες για τον τόπο και την παράταξη επιλογές - πρέπει να ανταποκριθούν στο χρέος τους για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ γιατί το οφείλουν στο κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάνω απ' όλα στο μέλλον και την προοπτική της χώρας. Όλοι και όλα κρίνονται ιστορικά.
Το μεγάλο άλλωστε θέμα για τη χώρα και τους πολίτες δεν είναι οι προσωπικοί σχεδιασμοί οποιουδήποτε, αλλά η διαφύλαξη της πολιτικής και εθνικής σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο και την οδηγεί σε αλλαγή σελίδας. Εάν η χώρα οδηγηθεί εκβιαστικά σε εκλογές, τότε η μάχη των εκλογών θα είναι μάχη για την μετεκλογική επιβίωση της χώρας και υπό τις περιστάσεις αυτές ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμος.
Υποχρέωση συνεπώς του ΠΑΣΟΚ είναι να λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και όχι ως πεδίο ανιστόρητων εσωστρεφών συζητήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου