Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2014

Της 
Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", Σεραφείμ Φυντανίδης. Αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα. Διαβάστε για τη ζωή και το έργο του
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, Σεραφείμ Φυντανίδης.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική, ενώ είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση. Ο δημοσιογράφος, υπέστη τελικά ανακοπή καρδιάς, έπειτα από επιπλοκή μετά το χειρουργείο και υπέκυψε περίπου στις 9:00 το βράδυ των Χριστουγέννων.
Η ζωή και το έργο του Σεραφείμ Φυντανίδη
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης του Δημητρίου, ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης εφημερίδων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής Ελευθεροτυπίας.
Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Ο εφημεριδάνθρωπος της Ελευθεροτυπίας
H τελευταία του εμφάνιση έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «31 Αξέχαστα Χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ε», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 12 Νοεμβρίου 2014.
Στο εν λόγω Σεραφείμ Φυντανίδης ασφαλώς δεν περιορίστηκε στο κλείσιμο ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου κύκλου, αλλά περιέγραφε, ανακαλώντας πρόσωπα και γεγονότα, μια ζωή προσηλωμένη στη δημοσιογραφία και ταυτοχρόνως, μια ιστορία μοναδική στα χρονικά του ελληνικού Τύπου.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γράφει ότι "κοινώνησα τη δημοσιογραφία από τα δεκαεννιά μου χρόνια", όταν, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, τον δέχθηκαν στο "Εθνος", απ' όπου και ξεκίνησε το επάγγελμά του.
Η επιστροφή του στις εφημερίδες. Τι έλεγε για τους "κομματικούς" αριστερούς και το δημοκρατικό διάλογο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου