Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας - 407 οι διασωθέντες

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
Τέσσερις σορούς στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο «Norman Atlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα πυρκαγιά στο γκαράζ του 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, εντόπισαν διασώστες από ελικόπτερα, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση, οι διασωθέντες ανέρχονται πλέον στους 407 σε σύνολο 478 ενώ στο πλοίο παραμένουν 71 άτομα.
Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας - 407 οι διασωθέντες
Την περισυλλογή τεσσάρων νεκρών επιβατών του Norman Atlantic από τη θάλασσα είχε επιβεβαιώσει λίγο νωρίτερα η ιταλική ακτοφυλακή, ενώ την ύπαρξη των σορών επιβεβαίωσε τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός.Στη θαλάσσια περιοχή μεταβαίνει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου ή παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic».

Στο παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τι εθνικότητας είναι τα τέσσερα θύματα.

Νωρίτερα, ένας τούρκος διασωθείς επιβάτης του πλοίου, ο οποίος βρίσκόταν σε κατάσταση σοκ, δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση ότι είδε τέσσερις νεκρούς. 
Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας - 407 οι διασωθέντες

Μετά τον εντοπισμό των τεσσάρων σορών, τα θύματα του Norman Atlantic ανέρχονται πλέον σε πέντε. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανασύρθη νεκρός από το οχηματαγωγό ο έλληνας μετανάστης της Ελβετίας Γιώργος Δούλης.

Συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες η από αέρος επιχείρηση 
Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη αν και υπό αντίξοες συνθήκες βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου. Στην περιοχή όπου βρίσκεται το Norman Atlantic εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, να έχει σταματήσει η ρυμούλκηση του πλοίου και έχει δοθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών.
Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας - 407 οι διασωθέντες

Την ίδια ώρα ενισχύονται τα ελληνικά εναέρια μέσα που συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμο, με το ελικόπτερο S-70 της φρεγάτας «Ναβαρίνο», η οποία χρησιμοποιείται πλέον ως πλωτή εξέδρα επιχειρήσεων.

Η φρεγάτα βρίσκεται μεταξύ Κέρκυρας και περιοχής του συμβάντος.
Ερευνα για τα αίτια 
Παράλληλα, η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για ποινικές ευθύνες έπειτα από την πυρκαγιά στο οχηματαγωγό. Η έρευνα έχει ως στόχο την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που εκδήλωθηκε χθες το πρωί στο γκαράζ του πλοίου, που μετέφερε μεταξύ άλλων οχημάτων και πολλά φορτηγά με φορτίο λαδιού.
Οι επτά διασωθέντες, έξι Έλληνες και ένας Ιταλός, που μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα μέσω Super Puma.
Οι επτά διασωθέντες, έξι Έλληνες και ένας Ιταλός, που μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα μέσω Super Puma.
Το πλοίο είχε περάσει πρόσφατα από επιθεώρηση και ο ιταλός πλοιοκτήτης Κάρλο Βισεντίνι δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι είναι βέβαιος για το αξιόπλοο και την ασφάλεια του πλοίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης εντοπίσθηκε πρόβλημα σε μία από τις πόρτες πυρασφάλειας του γκαράζ. 

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με σημερινή ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό με τη φωτιά στο πλοίο «Norman Atlantic», ανέφερε ότι με πλήθος σχετικών εγγράφων προς το υπουργείο και με αφορμή τις μειωμένες ειδικές οργανικές συνθέσεις των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδας - Ιταλίας, είχε επισημάνει ότι η αντίστοιχη αύξηση των ωραρίων απασχόλησης των ναυτεργατών, προκειμένου να καλύψουν κατά το δυνατόν τις ελλείψεις στελέχωσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ελαχιστοποίηση των επιπέδων ασφάλειας των πλοίων στην εκτέλεση των δρομολογίων, αλλά και των επιβατών και του πληρώματος.
Την οδύνη του για τους νεκρούς επιβάτες του πλοίου εξέφρασε λίγο πριν την σημερινή κρίσιμη προεδρική ψηφοφορία ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ την οδύνη του για τις χαμένες ζωές στο χθεσινό ναυάγιο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιο του Γιώργου Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο Norman Atlantic, είχε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην υπηρεσία του επαναπατρισμού αεροσκάφη της Aegean
Η AEGEAN, προκειμένου να διευκολύνει το έργο επαναπατρισμού των διασωθέντων επιβατών του πλοίου Norman Atlantic στην Ελλάδα, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου αεροσκάφη της για τη μεταφορά των επιβατών αυτών από την Ιταλία στην Ελλάδα.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο αερομεταφορέας, μόλις οι αρμόδιες αρχές ενημερώσουν την εταιρεία για τις ανάγκες, αεροσκάφη της Aegean είναι έτοιμα να πετάξουν προς την Ιταλία για να μεταφέρουν διασωθέντες προς την Αθήνα και στη συνέχεια προς τους τελικούς τους προορισμούς στην υπόλοιπη χώρα, εφόσον αυτό απαιτείται. Σημειώνεται ότι το κόστος της επιχείρησης αυτής θα το αναλάβει αποκλειστικά η Aegean.

Σε ετοιμότητα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας
Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί.

Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου