Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2014

  • Από τις 09:00 έως τις 18:00 θα είναι ανοικτά σήμερα, Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονίας τα καταστήματα, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία ψώνια της χρονιάς.
  • Στο λιμάνι της Καλλίπολης στη νοτιοανατολική Ιταλία οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από το Ιταλικό Ναυτικό το πλοίο Blue Sky M που μετέφερε περίπου 700 μετανάστες. Δεκάδες οχήματα περίμεναν στο λιμάνι για τη μεταφορά των μεταναστών. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια έγκυος γυναίκα γέννησε πάνω στο πλοίο.
  • Αναστέλλεται από σήμερα, Τετάρτη, η αποχή των δικηγόρων με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  • Την στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι 762 γυναίκες κακοποιούνται καθημερινά στην Ελλάδα οι δομές στήριξης τους απειλούνται με λουκέτο, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί στο νέο ΕΣΠΑ ή στον προϋπολογισμό του Κράτους. Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του διαψεύδει, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότησή τους θα γίνει μέσω των περιφερειακών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.
  • Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο.

Κόσμος

  • Μια νεαρή γυναίκα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Άινταχο, πιθανότατα όταν ένα από τα παιδιά της πήρε το πιστόλι που είχε στην τσάντα της και, παίζοντας, τράβηξε τη σκανδάλη.
  • Για φόνο εκ προμελέτης διώκονται οι γονείς ενός μωρού μόλις 22 ημερών αφού το άφησαν να λιμοκτονήσει μέχρι θανάτου, ανακοίνωσε η Aστυνομία του Λέικλαντ, στη Φλόριντα. Η Ρούμπι Στίβενς, 23 ετών και ο Ρόι Στίβενς, 48 ετών, από την Ιντιάνα, είχαν πάει στη Φλόριντα για να επισκεφθούν συγγενείς τους. Στις 23 Δεκεμβρίου κάλεσαν την υπηρεσία παροχής άμεσης βοήθειας, όταν βρήκαν το μωρό αναίσθητο μέσα στο αυτοκίνητό τους.
  • Οι ουκρανικές αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε φιλορωσικά μέσα ενημέρωσης και έκαναν λόγο για διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορίζνια, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης.
  • Στη σύλληψη του δημοσιογράφου και μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησαν και πάλι οι ρωσικές αρχές. Ο επικριτής του Πούτιν συνελήφθη επειδή παραβίασε τον κατ' οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί και συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του Ρώσου προέδρου. Κατά πληροφορίες, στην ίδια διαδήλωση συνελήφθησαν άλλα 132 άτομα.
  • Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Τέξας την περασμένη εβδομάδα, επέστρεψε σπίτι και ξεκουράζεται, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Οικονομία

  • Σήμερα, Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα καταβληθεί το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» σε 999 επιπλέον δικαιούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.
  • Σήμερα Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έως τις 18:00 θα μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Δεν αποκλείει το υπουργείο Οικονομικών την πιθανότητα να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας...
  • Τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς για την κάλυψη ιδίων αναγκών τους, με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού προβλέπει Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκη Παπαγεωργίου.

Αθλητισμός

  • Μια ημέρα μετά τον παραγκωνισμό του και την ατομική προπόνηση που έκανε με εντολή Μίτσελ, ο Ιμπραΐμ Αφελάι αποτελεί και πάλι μέλος της ομάδας των Ερυθρολεύκων. Ο ισπανός τεχνικός είχε τετ α τετ με τον ολλανδό διεθνή άσο και δίνοντας αμοιβαίες εξηγήσεις, η διαφορά τους φαίνεται να μένει στο παρελθόν.
  • Δανεικός στην Σερκλ Μπριζ, συμφωνήθηκε να δοθεί ο Βέλγος μέσος του ΠΑΟΚ Μάαρτεν Μάρτενς, για τους προσεχείς έξι μήνες. Η βελγική ομάδα ανακοίνωσε και επίσημα την προφορική συμφωνία μεταξύ των τριών πλευρών και το μόνο που απομένει είναι να περάσει ιατρικά τεστ ο Μάρτενς και να ανακοινωθεί και επισήμως ο δανεισμός του.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου