Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

  • Δραματικές στιγμές για τους επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο, νωρίς το πρωί της Κυριακής, εκδηλώθηκε πυρκαγιά βορειοδυτικά των Οθωνών. Γιγάντια η επιχείρηση διάσωσης από αέρος από Ιταλία και Ελλάδα. Οι κακές καιρικές συνθήκες είναι ο μεγάλος αντίπαλος στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Συνολικά έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα σε παραπλέοντα πλοία περισσότερα από 210 άτομα. Ένας Έλληνας νεκρός. Συνεχής ενημέρωση...
  • Λίστες με ονόματα επιβατών που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Norman Atlantic έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου. Αποκλειστικά από αέρος με τα ελικόπτερα της ιταλικής και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και στη διάρκεια της νύχτας. Απέτυχε λόγω καιρικών συνθηκών νέα προσπάθεια απομάκρυνσης επιβατών με πλωτά μέσα. Αναλυτικά τα ονόματα.
  • Φωτογραφικό υλικό με στιγμιότυπα στα οποία αποτυπώνεται όλη η δυσκολία της επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο οχηματαγωγό Norman Atlantic έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.
  • Στις 12:00 θα διεξαχθεί η τρίτη και καθοριστική ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Αν και όλα τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για κάλπες στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο για τις 14:00.
  • «Όπως έχει αποκαλυφθεί πίσω από τα τραγικά ναυάγια, πυρκαγιές κ.α. βρίσκονται σοβαρές παραλήψεις της αξιοπλοΐας των πλοίων, με οδυνηρές συνέπειες για τους επιβάτες και τους ναυτεργάτες». Αυτό επισημαίνουν με κοινή ανακοίνωση τους ναυτεργατικά σωματεία.

Κόσμος

  • Δεν έχουν ξεκάθαρο νικητή οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής στην Κροατία. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ίβο Γιοσίποβιτς διαθέτει ελαφρό προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς. Οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο εκλογών στις 11 Ιανουαρίου.
  • «Συντετριμμένος» για την εξαφάνιση του Airbus που μετέφερε 162 άτομα δήλωσε ο πρόεδρος της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας AirAsia, Τόνι Φερνάντες. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης, λίγη ώρα αφότου ο πιλότος ζήτησε άδεια να ανέβει πιο ψηλά για να αποφύγει την κακοκαιρία. Τη βοήθειά τους προσφέρουν αρκετές χώρες.
  • Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε κατά το τελευταίο εξάμηνο 1.878 ανθρώπους στη Συρία, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Η εξαφάνιση του αεροσκάφους της AirAsia αποτελεί το τελευταίο σε μία σειρά από αεροπορικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί στην Ινδονησία. Το Associated Press καταγράφει τις αεροπορικές τραγωδίες στο νησιωτικό κράτος, στη διάρκεια των 20 τελευταίων ετών.
  • Δύσκολη ημέρα για τις ιταλικές ναυτικές αρχές: Δύο εμπορικά πλοία συγκρούστηκαν στα ανοικτά της Ραβέννας, με αποτέλεσμα ένα από αυτό -τουρκικό- να έχει βυθιστεί. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, ενώ ήδη η κινητοποίηση του ιταλικού Ναυτικού είναι τεράστια για το πλοίο που έχει πιάσει φωτιά βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Δύο νεκροί, άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται.

Οικονομία

  • Χαμηλότερος των προσδοκιών ήταν ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
  • «Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνιση» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και της πιθανότητας προσφυγής σε πρόωρες κάλπες.
  • Σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους χωρίς μονομερείς ενέργειες θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί κυβέρνηση, τονίζει ο βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης». Ο βουλευτής τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη σταθερότητας για τον τόπο και ότι ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια «ηρωική έξοδο» και να προκηρύξει εκλογές.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου