Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, 2014

  • «Αγριεύει» ο καιρός με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η επιδείνωση του καιρού, ωστόσο, αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.
  • Την παραπομπή του γιατρού του ΕΣΥ, που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα και απόπειρα εκβίασης, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί ο εν λόγω γιατρός.
  • Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου για χρέη προς το Δημόσιο ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ως πρόεδρος της τεχνικής εταιρείας «Μπάμπης Βωβός» για μη καταβολή χρεών, ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Την Κυριακή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
  • «Η ανάδειξη της κινδυνολογίας ως βασικού πολιτικού όπλου της κυβέρνησης δεν μπορεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Αντιθέτως, βλάπτει τη χώρα» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι οι βουλευτές της δεν θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.
  • Μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος στέλνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ενότητα» και πως «κανένας δεν πρέπει να διασπάσει την παράταξη αυτή τη στιγμή».

Κόσμος

  • Σειρά από λάθη των πιλότων οδήγησαν στο αεροπορικό δυστύχημα κατά το οποίο σκοτώθηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τραϊκόφσκι και ακόμη οκτώ άτομα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 2004, σύμφωνα με το πόρισμα διεθνούς έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.
  • «Η Τουρκία είναι πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους» δήλωσε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Ικόνιο. «Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Παλαιστίνη» δήλωσε ο Μεσάαλ, εκφράζοντας την ελπίδα να «απελευθερώσει την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ» μαζί με την τουρκική ηγεσία.
  • Λευκά τριαντάφυλλα στον τάφο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' άφησε ο άνθρωπος, ο οποίος επιχείρησε να τον δολοφονήσει 33 χρόνια πριν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Τούρκος Μεχμέτ Αλί Αγτζά εμφανίστηκε το Σάββατο στο Βατικανό λέγοντας ότι θέλει να συναντηθεί με τον νυν προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο.
  • Σε κλίμα συγκίνησης δεκάδες χιλιάδες άτομα, ανάμεσά τους χιλιάδες στυνομικοί από όλη τη χώρα, συγκεντρώθηκαν στο Κουίνς της Νέας Υόρκης για το τελευταίο αντίο στον Ράφαελ Ράμος, τον έναν εκ των δύο αστυνομικών που δολοφονήθηκαν στη Νέα Υόρκη έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρέστη στην τελετή. Αποδοκιμάστηκε ξανά από τους αστυνομικούς ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Φωτορεπορτάζ.
  • Ηγετική μορφή της εξτρεμιστικής οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ, επικηρυγμένος για τρία εκατ. δολάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραδόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής Γκέντο της Σομαλίας, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων. Η παράδοση του Ζακάριγια Αχμέντ Ισμαήλ Χερσί έρχεται τρεις μήνες μετά το θάνατο του αρχηγού της οργάνωσης Αμπντί Γκοντάν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Οικονομία

  • «Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνιση» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και της πιθανότητας προσφυγής σε πρόωρες κάλπες.
  • Σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους χωρίς μονομερείς ενέργειες θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί κυβέρνηση, τονίζει ο βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης». Ο βουλευτής τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη σταθερότητας για τον τόπο και ότι ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια «ηρωική έξοδο» και να προκηρύξει εκλογές.
  • Ο Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της. Αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση, θα είναι μια δύσκολη κατάσταση», προειδοποίησε.

Αθλητισμός

  • Ανατροπή στην εξελιξη της υπόθεσης Φερνάντο Τόρες, καθώς ο Ισπανός θα παραμείνει -μόνιμα πλέον- στο Μιλάνο! Η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο ο διεθνής στράικερ θα ανήκει στη Μίλαν, στην οποία αγωνιζόταν από την αρχή της σεζόν ως δανεικός. Πρόκειται για μία απρόοπτη εξέλιξη, αφού ο 30χρονος άσος είχε... ετοιμάσει βαλίτσες για να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε, την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα, σήμερα ο βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε, Χερμάν Μπούργκος είχε δηλώσει ότι απέμεναν μόνο οι τελευταίες «πινελιές» για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στη Μαδρίτη.
  • Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαίωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι ο Άντι Λίλα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα, ενώ φιλοξένησε δηλώσεις του Αλβανού μέσου.
  • Σε συμφωνία με τον Ατρόμητο για την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη έφτασε ο Παναθηναϊκός. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός τα είχε βρει σε όλα με τους «πράσινους» τις προηγούμενες ημέρες και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου. Ο 34χρονος στόπερ αποτελεί την πρώτη από τις δύο κινήσεις που θα κάνουν οι «πράσινοι» τον Ιανουάριο στο κέντρο της άμυνας κι αποκτήθηκε με εισήγηση του Γιάννη Αναστασίου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου