Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου, 2014

  • Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ τα κόμματα μετρούν αντίστροφα για την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Δευτέρας. Εντός των επομένων ωρών, πιθανώς το Σάββατο, αναμένεται νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές.
  • Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 20:00.
  • Νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, επί της οδού Ερυθραίας 60, στην Κυψέλη βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ηλικιωμένος άνδρας. Η Αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από τον ανιψιό του θύματος, κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια, καθώς ο άτυχος άνδρας βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα και πιθανότατα πέθανε από ασφυξία.
  • Νεκρός σε πάρκο κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου βρέθηκε 25χρονος σύρος μετανάστης, ο οποίος διέμενε σε καταυλισμό μεταναστών έξω από τη Λευκωσία. Ο νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος κάτω από γεφύρι. Οι ιατροδικαστές που διενήργησαν αυτοψία απέκλεισαν εκ πρώτης όψεως την εγκληματική ενέργεια.
  • Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υποχρέωσε τον Αυτόνομο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας να καταβάλει το ποσό των 36.240 ευρώ, ως ηθική ικανοποίηση, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν τα τέσσερα παιδιά του αποβιώσαντος δικαιούχου εργατικής κατοικίας στην περιοχή της Έδεσσας.

Κόσμος

  • Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δολάρια τα έσοδα από την προβολή της πολυσυζητημένης ταινίας της Sony Pictures The Interview που προβλήθηκε σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών την ημέρα των Χριστουγέννων. Η ταινία προβλήθηκε σε 320 μικρές και μεσαίες αίθουσες στις ΗΠΑ.
  • Νέα επίθεση εναντίον ευρωπαϊκών χωρών εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ασκούν κριτική για την επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να βρουν λύση σε αυτό που αποκάλεσε κλιμάκωση της ισλαμοφοβίας στη Γηραιά Ήπειρο.
  • Ξεκίνησε πριν από λίγο η διαδικασία ανταλλαγής εκατοντάδων αιχμαλώτων στο πλαίσιο συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ουκρανική κυβέρνηση και φιλορώσοι αυτονομιστές την Τετάρτη στις διαπραγματεύσεις στο Μινσκ. Συνολικά αναμένεται να ανταλλαγούν 222 φιλορώσοι αυτονομιστές με 150 Ουκρανούς, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δύο πλευρές.
  • Ο νέος, αποφασιστικής σημασίας, γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών που θα καθορίσει το μέλλον των αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας δεν θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, στο Μινσκ, όπως προβλεπόταν αρχικά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας.
  • Αεροπορικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία πραγματοποίησε ο διεθνής συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, πραγματοποιήθηκαν 31 αεροπορικές επιδρομές, εκ των οποίων οι 13 γύρω από την πόλη Κομπάνι.

Οικονομία

  • «Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες έως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο Οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό του 2014. Αναλυτικά, το «ημερολόγιο» της Εφορίας και τα πρόστιμα.
  • Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγεί δάνεια σε δολάρια ή ευρώ στις μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, για να μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν τον εξωτερικό δανεισμό τους. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει ουσιαστικά τον πιστωτικό κίνδυνο των δανείων αυτών, η αξία των οποίων σε ρούβλια έχει εκτιναχθεί, λόγω της μεγάλης υποτίμησης του ρωσικού νομίσματος φέτος.
  • Πρόσθετη πίστωση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Με τη νέα πρόσθετη χρηματοδότηση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 149 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου