Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2014

  • Πέθανε στις 9 το βράδυ των Χριστουγέννων από καρδιολογικά προβλήματα ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης., διευθυντής επί σειρά ετών της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
  • Απόφαση διαγραφής χρέους έλαβε το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, βάσει της οποίας «κουρεύεται» κατά 95% το χρέος δανειολήπτη, που έφτανε συνολικά περίπου τα 51.000 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας δικαίωσε άνεργο δανειολήπτη, που είχε προσφύγει για να γίνει δεκτή η αίτησή του περί ένταξής του στις ευεργετικές διατάξεις του του νόμου Κατσέλη.
  • Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα βουλευτών και πολιτικών στελεχών για τα «Χρόνια Πολλά», αλλά όχι μόνο. Με την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής -λίγων ημερών- και την κυβέρνηση να χρειάζεται ακόμη 12 ψήφους, οι προσπάθειες εντείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.
  • Κανονικά πραγματοποιούνται όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς υποχώρησε το μεσημέρι το πυκνό πέπλο ομίχλης που σκέπασε τις πρωινές ώρες την πόλη και προκάλεσε προβλήματα στις προσγειώσεις και στις απογειώσεις αεροσκαφών.
  • Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητεί τους βουλευτές που λείπουν για την εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διαμηνύει πως «τη Δευτέρα και οι 12 βουλευτές μας θα δώουν τέλος σε αυτήν την συγκυβέρνηση της δυστυχίας».

Κόσμος

  • Επίσημη πρεμιέρα έκανε εχθές, Τετάρτη, η πολυσυζητημένη ταινία της Sony Pictures «The Interview», στην οποία δύο Αμερικανοί πράκτορες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν.
  • Τρεις στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom) και ένας πολίτης τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ στο Μογκαντίσου
  • Τη Γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζει, με το δικό του τρόπο, κάθε μέρος του κόσμου, από την «πρωταγωνίστρια» Βηθλεέμ μέχρι την Κωνσταντινούπολη, το Βατικανό, τη Μόσχα και την Καλιφόρνια. Γλυκόπικρος ο τόνος στον Ινδικό Ωκεανό, για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την καταστροφή του τσουνάμι.
  • Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση επέμεινε ότι το μαχητικό που συνετρίβη στη Ράκα της Συρίας, και ο πιλότου του οποίου αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές, δεν καταρρίφθηκε από τους ενόπλους της ISIS. Παράλληλα, ο πατέρας του ιορδανού πιλότου κάλεσε την ISIS να μεταχειριστούν «ως φιλοξενούμενο και όχι ως όμηρο» τον γιο του.
  • Άγνωστος πυρπόλησε τέμενος στην πόλη Εσκιλστούνα της Σουηδίας, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία, μια επίθεση που σημειώνεται εν μέσω του όλο και πιο σκληρού διαλόγου όσον αφορά τη μετανάστευση. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Οικονομία

  • Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγεί δάνεια σε δολάρια ή ευρώ στις μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, για να μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν τον εξωτερικό δανεισμό τους. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει ουσιαστικά τον πιστωτικό κίνδυνο των δανείων αυτών, η αξία των οποίων σε ρούβλια έχει εκτιναχθεί, λόγω της μεγάλης υποτίμησης του ρωσικού νομίσματος φέτος.
  • Πρόσθετη πίστωση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Με τη νέα πρόσθετη χρηματοδότηση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 149 εκατ. ευρώ.
  • «Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα και δίνοντας ακόμη μία δυνατότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στις τοπικές αγορές και να κάνουν τις τελευταίες αγορές του χρόνου που φεύγει, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» τονίζει η ΕΣΕΕ, σημειώνοντας τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νέου νόμου που δίνει αυτή τη δυνατότητα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου