Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2014

  • Εορταστικά τραπέζια για άστεγους και άπορους στρώνουν και φέτος τα Χριστούγεννα μεγάλοι δήμοι της χώρας, προσφέροντας γεύματα αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη. Σημαντική η βοήθεια και μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία που διανέμουν τρόφιμα σε εκατοντάδες οικογένειες.
  • Τους ασθενείς του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μοιράζοντάς τους ευχές και δώρα που επιμελήθηκε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή».
  • «Η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνεται σε όλους τους βουλευτές. Αυτή είναι η τελευταία ψηφοφορία, η πιο κρίσιμη ψηφοφορία. Προσδοκούμε πάντα σε μια θετική ψήφο των βουλευτών ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία της χώρας προς την έξοδο από το μνημόνιο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ είχε χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός της Κίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Αντώνη Σαμαρά για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της κινεζικής πλευράς για επιπλέον επενδύσεις.
  • Σε έξι μήνες θα ληφθεί η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων. Η ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας από τον Μάιο του 2014 ανασυγκροτήθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Κόσμος

  • Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony Pictures ανακοίνωσε ότι η ταινία The Interview θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, Τετάρτη, για ενοικίαση μέσω Διαδικτύου, σε δημοφιλείς υπηρεσίες όπως οι Google Play, YouTube Movies, αλλά και στο δίκτυο των χρηστών της παιχνιδομηχανής Microsoft Xbox.
  • Σε κλίμα κατάνυξης χριστιανοί από όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης για τον εορτασμό της γέννησης του Ιησού με κορύφωση τη θεία λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως. Την ελπίδα ότι το 2015 θα φέρει γέφυρες ειρήνης αντί τείχη διαχωρισμού εξέφρασε ο Λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τσβαλ κατά τη λιτανεία στην Πλατεία Μάνγκερ της Βηθλεέμ παρουσία χιλιάδων πιστών. Φωτορεπορτάζ
  • Αποζημίωση 20.000 ευρώ θα καταβάλει το γαλλικό περιοδικό Closer, που καταδικάστηκε επειδή «έπληξε την προσωπική ζωή» του δεύτερου στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), αποκαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία του. Το περιοδικό είχε δημοσιεύσει στα μέσα Δεκεμβρίου φωτογραφίες του Φλοριάν Φιλιπό με έναν άνδρα που φέρεται να είναι σύντροφός του.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να βάλει φρένο στην ταχεία άνοδο της τιμής της βότκας, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητάς του εν μέσω της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα.
  • «Έγιναν κακές επιλογές» παραδέχθηκε η αστυνομία του Σεντ Λούι, μετά το νέο θανάσιμο πυροβολισμό νεαρού Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στο Μπέρκλεϊ, κοντά στο Φέργκιουσον. Η δολοφονία ήρθε να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει προκληθεί μετά τις δολοφονίες νεαρών αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στο Μιζούρι. Ένταση στο σημείο. Βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές

Οικονομία

  • Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγεί δάνεια σε δολάρια ή ευρώ στις μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, για να μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν τον εξωτερικό δανεισμό τους. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει ουσιαστικά τον πιστωτικό κίνδυνο των δανείων αυτών, η αξία των οποίων σε ρούβλια έχει εκτιναχθεί, λόγω της μεγάλης υποτίμησης του ρωσικού νομίσματος φέτος.
  • Πρόσθετη πίστωση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Με τη νέα πρόσθετη χρηματοδότηση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 149 εκατ. ευρώ.
  • «Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα και δίνοντας ακόμη μία δυνατότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στις τοπικές αγορές και να κάνουν τις τελευταίες αγορές του χρόνου που φεύγει, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» τονίζει η ΕΣΕΕ, σημειώνοντας τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νέου νόμου που δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Αθλητισμός

  • Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία με τις φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν τον 14χρονο γιο του παλαίμαχου επιθετικού Ρονάλντο, να φιλιέται με μια 27χρονη νηπιαγωγό. Η ίδια ορκίστηκε ότι δεν γνώριζε την ηλικία του Ρόναλντ, ο οποίος στα 14 έχει ύψος 1,85μ. και φαίνεται ότι στο... σκοράρισμα έχει πάρει τα γονίδια του πατέρα του.
  • Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για τον πόλεμο και τη λάσπη που δέχεται μίλησε ο Κώστας Καραπαπάς στην εφημερίδα «Φως». Ο Διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τόνισε ότι οι αντίπαλοι των πρωταθλητών, αντί να ενισχύσουν την ομάδα τους, προσπαθούν να στήσουν σκάνδαλα κατά των Ερυθρολεύκων.
  • Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του προέδρου της, Ιάκωβου Αγγελίδη, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς. Η δίωξη αφορά δηλώσεις που έκανε ο κ. Αγγελίδης την περασμένη Δευτέρα, στρεφόμενος κατά της διοίκησης της ΕΠΟ και της ηγεσίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αλλά και της αθλητικής δικαιοσύνης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου