Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2014

  • Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η εκλογική συνεργασία των «Μεταρρυθμιστών» του Σπύρου Λυκούδη με «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη σε συνέντευξη Τύπου.
  • Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, νωρίτερα σε αποθήκη επί της οδού Μελανθίου 8, στο Μοναστηράκι. Επί τόπου έπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.
  • Αντιμέτωποι με βαρύτατα κακουργήματα είναι έξι υπάλληλοι του Β' Τελωνείου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για υπόθεση, συνδεόμενη με λαθρεμπορία, που χρονολογείται το έτος 2007 κι από την οποία το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε συνολικά με 651.000 ευρώ.
  • Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, η ομάδα του «τριφυλλιού» διέθεσε το προπονητικό κέντρο της στο Κορωπί,  όπου υποδέχτηκε την Ελληνική Ομάδα Αστέγων, για μία φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση, μετά από πρόσκληση της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Πολύπλευρη ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων όπως διαμορφώνονται μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στη βουλή και οι οποίες καταλήγουν σε έναν κοινό παρανομαστή, ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εκλεγεί και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές εν μέσω πρωτοφανούς πόλωσης, έγινε στην σημερινή, πολύωρη, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ απευθύνει έκκληση στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του για «συμπόνια» προς τους πρόσφυγες, την ώρα που η Γερμανία βιώνει κύμα διαδηλώσεων εναντίον των μεταναστών και του Ισλάμ.
  • Προς άρση βαίνει η απαγόρευση που είχε επιβληθεί τη δεκαετία του 80' εν μέσω της επιδημίας HIV/AIDS στην αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εισηγείται να επιτρέπεται πλέον σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες να γίνονται δότες αίματος υπό την προϋπόθεση να μην έχουν έλθει σε σεξουαλική επαφή με άλλες άνδρες τους προηγούμενους 12 μήνες.
  • Χριστουγεννιάτικα στολίδια, αγορές, φώτα και πυροτεχνήματα. Η γη έχει φορέσει τα καλά της εν όψει των Χριστουγέννων και αναμένει με ανυπομονησία -και με άκρως εορταστική διάθεση- την 25η Δεκεμβρίου.
  • Σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ βγαίνει τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων η χολιγουντιανή κωμωδία  The Interview, καθώς η Sony Pictures έδωσε το «πράσινο φως» για την προβολή της ταινίας -μία εβδομάδα αφότου ανέστειλε τη διανομή μετά την καταστροφή κυβερνοεπίθεση στο δίκτυό της και εν μέσω απειλών για επιθέσεις στις αίθουσες που θα προβάλουν την κινηματογραφική «δολοφονία» του Κιμ Γιονγκ-ουν. Χαιρετίζει την απόφαση της Sony ο Ομπάμα.
  • Ο Καναδός πρώην πορνοστάρ Λούκα Μανιότα, ο οποίος σκότωσε και διαμέλισε τον Κινέζο φοιτητή Τζουν Λιν στο Μόντρεαλ το 2012 κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Οικονομία

  • Ήταν το 2012 όταν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωνε τον «σούπερ-φόρο» για τους εκατομμυριούχους. Δύο χρόνια αργότερα, και ενώ ο περιλάλητος φόρος για το τμήμα των ατομικών εσόδων πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ παύει να επιβάλλεται στο τέλος του μήνα, το θρυλούμενο κύμα μαζικής μετανάστευσης δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Αλλά η ζημία που υπέστη η έλξη της Γαλλίας για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα υπήρξε σημαντική, ενώ τα οφέλη αμελητέα.
  • Την τροποποίηση και ανανέωση της σύμβασης του διευθύνοντος συμβούλου, Μιχάλη Τσαμάζ, για 3,5 επιπλέον χρόνια, έως την ημερομηνία πραγματοποίησης της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του 2018, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΤΕ ΑΕ.
  • Για τον κίνδυνο να κυλήσουμε σε νέο κύκλο ύφεσης, ο οποίος «είναι ορατός και μεγάλος, όπως ορατή είναι και η προοπτική διατηρήσιμης ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια θυσιών» προειδοποιεί ο ΣΕΒ, κάνοντας λόγο για ανάγκη εθνικής συνεννόησης που αποτελεί «τη μόνη διέξοδο σήμερα».

Αθλητισμός

  • Τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, κατονόμασε ευθέως ως υποκινητή των επεισοδίων, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος. Μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, που διεκόπη μετά από την εισβολή οπαδών.
  • Το μόνο πράγμα που δε μπορεί να... χωνέψει με τίποτα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι να έρχεται... δεύτερος. Πως ήταν δυνατό, λοιπόν, να συμφωνήσει με την ανάδειξη του Μπιορν Μποργκ ως του κορυφαίου Σουηδού αθλητή όλων των εποχών;
  • Μετά από την αποχώρηση του Γιώργου Σαρρή από την προεδρία της ΕΠΟ, ετοιμάζονται οι διαδικασίες για την διαδοχή του. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι «την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ με θέμα, μεταξύ άλλων, «Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Eνώσεων-Μελών της ΕΠΟ για την εκλογή προέδρου του ΔΣ της ΕΠΟ». Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου