Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Δεν εξελέγη ο Δήμας 168-132. Κάλπες στις 25 Ιανουαρίου


Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Λέτε να φταίει το χαστούκι που έφαγε ο Δήμας από τη Μαρίκα;

«Αύριο θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του ζητήσω πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό, στις 25 Ιανουαρίου» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς

Δεν εξελέγη ο Δήμας - κάλπες στις 25 ΙανουαρίουΟριστική απάντηση στο δίλημμα «Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή πρόωρες κάλπες» έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η εθνική αντιπροσωπεία, μέσα σε ένα σκηνικό σκληρής πόλωσης - ένα σκηνικό το οποίο σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής προεξοφλούν ότι θα χαρακτηρίζει και την επόμενη ημέρα, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα επιλέξει η Βουλή. 

Το οριστικό αποτέλεσμα, λίγο μετά τις 12.30 μ.μ. ήταν 168 υπέρ του Σταύρου Δήμα και 132 «παρών», γεγονός που μεταφράζεται σε αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Σώματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη ναυτική τραγωδία στο «Norman Atlantic».
Η ψηφοφορία ξεκίνησε με την ανάγνωση της λίστας των βουλευτών Επικρατείας, με τον Χρ. Παππά της Χρυσής Αυγής να ψηφίζει «παρών» και να δίνει το στίγμα που επρόκειτο να τηρήσει η οργάνωση στην ψηφοφορία.
Την ίδια στάση, δηλαδή «παρών», κράτησαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας και Νίκος Νικολόπουλος - από τους ψήφους που πιθανολογείτο ότι «παίζονταν» να αλλάξουν από τη δεύτερη στην τρίτη ψηφοφορία. «Παρών» ψήφισαν και οι Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης και οι Βασίλης Καπερνάρος και Ραχήλ Μακρή, επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές, γεγονός που ψαλίδισε δραματικά τις όποιες λιγοστές ελπίδες να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας.
«Παρών» ψήφισε και η Νίκη Φούντα που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος ψήφισε τον Σταύρο Δήμα.
Το «παρών» ξεπέρασε το φράγμα των 120 ψήφων με την ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών της Ροδόπης, γεγονός που οριστικοποίησε τη μη εκλογή του Σταύρου Δήμα και την προσφυγή στις κάλπες.

Σταύρος Δήμας: «Αυτό που μας ενώνει είναι η Ελλάδα» 
«Ευχαριστώ θερμά όσους πολίτες εκφράστηκαν θερμά για την εκλογή μου. Ευχαριστώ τους βουλευτές που με ψήφισαν και τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την πρότασή τους στο πρόσωπό μου. Ο αριθμός των 168 αποτελεί καθαρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας δεν συνιστά εκλογή μου. Η Βουλή αποφάσισε σύμφωνα με τις διαδικασίες και το Σύνταγμα. Η απόφασή της είναι απόλυτα σεβαστή» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας λίγο μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία.
«Η αγωνία και η προσοχή μας σήμερα είναι στραμμένη στο πλοίο και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά» προσέθεσε.
«Αυτή τη στιγμή σημασία έχει το συμφέρον της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Πρέπει να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης για το καλό της χώρας μας. Αυτό που μας ενώνει είναι η Ελλάδα» υπογράμμισε ο προεδρικός υποψήφιος.
Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα ο Σταύρος Δήμας είπε: «Μάλλον το περίμενα. Παραμένω ψύχραιμος».

Σαμαράς: «Θα ζητήσω από τον Πρόεδρο εκλογές στις 25 Ιανουαρίου»

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή για να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που δεν τις θέλει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα από τους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στέλνει τη χώρα στις εκλογές» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του μετά την ψηφοφορία.
«Αυτό που δεν έκανε η Βουλή πρέπει τώρα να κάνει ο ελληνικός λαός» προσέθεσε με νόημα.
«Αύριο θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του ζητήσω πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό, στις 25 Ιανουαρίου» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
«Είναι η ώρα της Δημοκρατίας. Που Δημοκρατία σημαίνει αλήθεια και ευθύνη, όχι λαϊκισμοί. Αλήθεια στον κόσμο και ευθύνη απέναντι στο εθνικό συμφέρον. Μην έχετε καμία αμφιβολία, η νίκη θα είναι δική μας».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση και δύο κόμματα που δεν θα είναι στην άλλη Βουλή, οδηγούν τον τόπο σε περιπέτεια. Οδηγούν τον τόπο σε εκλογές παρά τη θέληση του ελληνικού λαού».
«Ο ελληνικός λαός θα τους τιμωρήσει και για έναν ακόμη λόγο: Εδωσαν το δικαίωμα στους ακραίους που βρίσκονταν μέσα στη Βουλή να προβούν σε αποδοκιμασίες εναντίον του πολιτικού συστήματος και της Δημοκρατίας» είπε ακόμη ο Γ.  Τραγάκης σχολιάζοντας τα έκτροπα που προκάλεσαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές στην Ολομέλεια. «Τέτοια αίσχη δεν τα είδα ποτέ», κατέληξε.

Τσίπρας: «Το μέλλον ήδη ξεκίνησε»
Για «ιστορική ημέρα» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας που τόνισε ότι «τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».
«Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση Σαμαρά που λεηλάτησε τη χώρα θα είναι παρελθόν όπως παρελθόν θα είναι και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: «Εκβιασμός των θεσμών»
Για εκβιασμό των θεσμών από ετερόκλητες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ Βενιζέλος. Η χώρα, είπε, οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη και της Χρυσής Αυγής και αυτό «αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία».
Ο Ευ Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η ώρα της αλήθειας έφθασε και πως ο «κάθε Ελληνας και η κάθε Ελληνίδα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον του τόπου».

«Η παρένθεση Βενιζέλου - Σαμαρά τελείωσε. Να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να προχωρήσουμε σε μια νέα πολιτική» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε: «Η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να επισπεύσει την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών. Έφερε νωρίτερα τη σχετική διαδικασία, αν και γνώριζε ότι με τις αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθεί δεν μπορούσαν να υπάρξουν συναινέσεις. Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας είναι η αφετηρία εξελίξεων που θα κάνουν τη χώρα να γυρίσει σελίδα. Η κοινωνία έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής με προοδευτικό περιεχόμενο. Η ΔΗΜΑΡ σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της».

Υπουργικό Συμβούλιο 
 Το προεξοφλημένο από πολλούς αναλυτές αδιέξοδο - με τον Σταύρο Δήμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει 180 ψήφους - οδηγεί σε άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών - με την κυβέρνηση να προκρίνει την 25η Ιανουαρίου. Πηγές ανέφεραν ότι αύριο, Τρίτη, αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκλογές θα γίνουν 25 Ιανουαρίου.
Ενδεικτικό της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού  είναι ότι από το πρωθυπουργικό γραφείο είχε ήδη ανακοινωθεί από το βράδυ της Κυριακής η σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις 2 μ.μ., αμέσως μετά δηλαδή από την κρίσιμη τρίτη ψήφο.
Η εκλογική ημερομηνία θα αποφασισθεί λίγο μετά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή και θα κριθεί από την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να στηθούν κάλπες την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου. Οπως τόνιζαν χθες το βράδυ υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, μόνον εάν δεν είναι εφικτή η διενέργειά τους στο συντομότερο δυνατό διάστημα η ημέρα της κρίσης μπορεί να μετατεθεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Η συνέντευξη Σαμαρά
Σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη-διάγγελμα που έδωσε το Σάββατο στη ΝΕΡΙΤ, προειδοποίησε ότι «τα ανόητα νταηλίκια και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί περικλείουν θανάσιμους κινδύνους και θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας».
«Οσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα» πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς.
Στέλνοντας σαφές μήνυμα στους βουλευτές να μην «σύρουν τη χώρα σε εκλογές», ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πει μετά ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος με την υπογραφή της ψήφου του για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν».
«Η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει εκείνους που δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο. Οσους θα πουν "παρών". Αλλά αυτή τη φορά το "παρών" θα έχει επάνω το ονοματεπώνυμο των βουλευτών», τόνισε.
«Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η Ιστορία» συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς.
«Κάνω και πάλι έκκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αρνηση εκλογής νέου Προέδρου σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου