Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Βουλευτή Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2014

                                              
          ΔΗΛΩΣΗ                           
Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ.Χρυσοχοΐδη για τη δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα-Πύργος της «Ολυμπίας Οδού», η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη διότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λαού της Ηλείας για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία τόσο της κυβέρνησης, όσο και των Βουλευτών του Νομού που εργάστηκαν σκληρά, επί μακρόν για το αποτέλεσμα αυτό. Το πρώτο βήμα έγινε και το έργο δημοπρατείται την ερχόμενη Δευτέρα. Θα χρειαστεί βέβαια, να ενταθεί η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.
Όσον αφορά το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό, στο οποίο έχει κατοχυρωθεί με Νόμο η υποχρέωση του κράτους να γίνει βελτίωσή του, ζήτησα από τον Υπουργό να δεσμευτεί ως προς το χρονοδιάγραμμα.

Θα πρέπει επίσης, να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσουν οι τουριστικοί άξονες προς την Αρχαία Ολυμπία, την Ήλιδα και τον Επικούριο Απόλλωνα, αλλά και οι ανισόπεδοι κόμβοι και οι κάθετοι άξονες κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.

Σε ό,τι αφορά τις συνδυασμένες μεταφορές, είναι επιταγή της Ε.Ε. αλλά και της κοινής λογικής ότι πρέπει να συνδυάζουμε όλα τα είδη μεταφορών, με προεξάρχοντες τους λιμένες και το σιδηροδρομικό δίκτυο. Στην Ηλεία, εξάλλου, δε νοείται η Αρχαία Ολυμπία να μην έχει ολυμπιακό αεροδρόμιο.

Υπάρχουν χρηματοδοτικές δυνατότητες για όλες τις υποδομές που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της Ηλείας. Έχω επί παραδείγματι, καταθέσει στον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών πρόταση χρηματοδότησης του αεροδρομίου του Επιταλίου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, για μικρά αεροσκάφη και άλλες χρήσεις. Έχω επίσης, συζητήσει με τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Μαύρης Θάλασσας τη δυνατότητα χρηματοδότησης εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Σε ό,τι δε αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη διότι το Υπουργείο κατόπιν και πρότασης που κατέθεσα, αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στο τμήμα Πάτρα-Πύργος. Σε λεπτομερή πρότασή μου προς τον κ. Υπουργό τόνισα ότι ο σιδηρόδρομος πρέπει να ενοποιήσει συγκοινωνιακά και το νότιο τμήμα της Ηλείας περιλαμβάνοντας και τη Ζαχάρω,  προκειμένου να υπάρχει σύνδεση του δικτύου της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας. Αναμένουμε να δούμε και τις ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση.


Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι η δημοπράτηση της Ολυμπίας Οδού θα δώσει και το πρώτο έναυσμα για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην Ηλεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου