Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Βορίδης: Υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2014
«ΟΣΟ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ»

Βορίδης: Υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών
Οι εκλογές είναι ένα ανοιχτό ενδεχόμενο, όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.
"Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι της 2 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουμε καταλήξει στο θέμα του προέδρου, είναι απώτατο όριο, πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση της Βουλής επ' αυτού. Οι διεργασίες όλες πρέπει να έχουν αρχίσει νωρίτερα. Ο Ιανουάριος ως μήνας καταλαμβάνεται κυρίως από τη διαδικασία της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας" είπ ο κ. βορίσης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Κακά τα ψέμματα όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει και όσο δεν λύνεται το ζήτημα αυτό, στο μυαλό όλων μας, πολιτών, επιχειρήσεων, όποιος έχει πολιτικό ενδιαφέρον, υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών. Υπ ' αυτή την έννοια οι εκλογές είναι μια παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη. Τυπικά η περίοδος δεν είναι προεκλογική. Υπάρχει ως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του επειδή υπάρχει ενδεχόμενο κάποια στιγμή να υπάρξουν εκλογές" ανέφερε ο Υπουργός.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προκαλεί κύμα αστάθειας στην οικονομία, όταν μιλά για μονομερείς ενέργειες.
"Να ξεκαθαρίσω τι πιστεύω εγώ. Εγώ θα καλωσόριζα μια στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό, στην πραγματικότητα, μια στροφή στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Θα έλεγα ότι ξαφνικά έχουμε αποκτήσει μια αξιωματική αντιπολίτευση που προσγειώνεται στην πραγματικότητα και αρχίζει και μιλάει. Προσέξτε όμως αυτό να το βλέπω σε επίπεδο διακηρυγμένης πολιτικής όχι σε επίπεδο κινήσεων. Πως θα τα πάρεις τα λεφτά του ΤΧΣ; Αυτά δεν είναι καν εδώ; Πώς θα τα πάρεις; Όταν αρχίσω να μιλάω λέω θα κάνω μονομερή διαπραγμάτευση και θα κουρέψω το χρέο" είπε.

Ερωτηθείς για τη διαφωνία Ντινόπουλου – Μητσοτάκη, ανέφερε ότι αν "αυτό δεν είναι μια πραγματική πολιτική διαφωνία... δεν είναι πολιτική διαφωνία γιατί είναι ενταγμένοι σε μια οιονεί πολιτική εκστρατεία, σε εισαγωγικά, θα πω πολύ κακώς. Αν με ρωτάτε επί της ουσίας του ζητήματος αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα για το πως έχουν γίνει οι προσλήψεις ή όχι. Εγώ είμαι με τη νομιμότητα και η νομιμότητα εν προκειμένω είναι με τον Μητσοτάκη. Η Δούρου αρνείται να εφαρμόσει νόμο του κράτους".

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε τηλειτουργία προγράμματος παράδοσης φαρμάκων στα σπίτια ασθενών, βοηθώντας όπως είπε κυρίως χρόνια πάσχοντες, ενώ διευκρίνισε πως για το test Pap δεν άλλαξε ο νόμος και ότι παραμένει η διάταξη που προβλέπει την εξέταση για μια φορά κάθε τρία χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με αλλαγές στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ μπορεί να γίνει ετήσιος έλεγχος, με παράλληλο έλεγχο του γιατρού που θα το αποφασίσει.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου