Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβάλλει τη μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό ο Ομπάμα

Εγκαταλείπει τα σχέδιά του να προωθήσει τη μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο αμερικανός πρόεδρος θα περιμένει τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου πριν προχωρήσει τη μεταρρύθμιση.
Τον Ιούνιο, ο Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να περιμένει άλλο τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων για να δράσει για τη μετανάστευση και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να αναλάβει μόνος του δράση για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να λάβει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μέτρα για την μεταβολή των ρυθμίσεων χορήγησης βίζας, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και για την επίλυση του θέματος των 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στο αμερικανικό έδαφος.
Φαίνεται, όμως, ότι εν μέσω πιέσεων τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους όσο και από τους Δημοκρατικούς, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να αναβάλλει τις αποφάσεις για μετά τις εκλογές.
Μεγάλος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση Ομπάμα υπήρξε το ζήτημα των ανήλικων μεταναστών, καθώς χιλιάδες έχουν περάσει ασυνόδευτοι τα σύνορα τους τελευταίους μήνες.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε κάνει λόγο για «ανθρωπιστική κρίση», αλλά είχε σημειώσει πως πολύ λίγοι από τους ανήλικους αυτούς μετανάστες θα λάβουν καθεστώς πρόσφυγα και θα μπορέσουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν σήμερα ότι η «ακραία πολιτικοποίηση του θέματος από τους Ρεπουμπλικάνους» μπορεί να ζημιώσει μακροπρόθεσμα την ίδια τη μεταρρύθμιση. Πρόσθεσαν ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Εκτιμάται ότι η αναβολή της απόφασης θα βοηθήσει στην επανεκλογή κάποιων Δημοκρατικών σε περιοχές όπου η μάχη είναι δύσκολη. Ωστόσο, οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών χαρακτήρισε την αναβολή ως «χαστούκι στο πρόσωπο της κοινότητας των λατίνων και των μεταναστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου