Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Αμφίπολη - φωταγωγείται ο χώρος από Δευτέρα

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, με τους αρχαιολόγους και την επιστημονική ομάδα, που πλαισιώνει την προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, να βρίσκονται επί ποδός το Σάββατο. 
Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.
Την ίδια ώρα αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν το Σάββατο το λόφο Καστά για να δουν έστω και από μακριά, τμήμα του περιβόλου του τύμβου.
Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν συνεχώς βάρδιες, ενώ όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον δήμαρχο Αμφίπολης, Κώστα Μελίτο, «από τη Δευτέρα η περιοχή θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο Δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περιέργων, και κατά τις βραδινές ώρες».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχαιολόγοι, μετά και τη σημερινή αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο εσωτερικό του μνημείου, βρέθηκαν μπροστά σε σφυρηλατημένες, περίτεχνα κομμένες πέτρες και μάρμαρα, κάτι το οποίο αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, η οποία συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.
Πηγή― ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου