Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Απεβίωσε ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος



Χθες το απόγευμα απεβίωσε ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος από το Σικάγο )καταγωγή από τα Καλάβρυτα, Αχαΐας.  
Όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2014) και μετά από αποκλειστικές μας πληροφορίες από το Σικάγο ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος ήταν βαριά άρρωστος και είχε πέσει σε κόμμα.  Αιτία του θανάτου του ήταν η επάρατη νόσος που χτύπησε τον Έλληνα Θεόδωρο Σπυρόπουλο στον εγκέφαλο και τα πνευμόνια.
Ο μεταστάς ήταν επιχειρηματίας στον τομέα των ορυκτελαίων και ακινήτων.  Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ελληνο Αμερικανικών Σωματείων ΕΝΩΣΙΣ Σικάγου και πρόσφατα Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου (ΣΑΕ) Αμερικής.
Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος ενδιαφέρθηκε για την Παιδεία στην Αμερική αλλά και στην συνεργασία του Ελληνισμού.  Υπήρξεστηλοβάτης πολλών κινήσεων για την Ελλάδα και έδωσε το παρών σε πάμπολες συναντήσεις του Ελληνισμού ενώ παράλληλα βοήθησε οικονομικά πολλές προσπάθειες με μία πολύ σημαντική αυτή "φύτεψε τις ρίζες" όπου με χορηγίες του Σπυρόπουλου δεντροφυτεύτηκαν μεγάλες εκτάσεις στην Ελλάδα.
Τον Ιανουάριο του 1992 γνώρισα το Θεόδωρο Σπυρόπουλο στηΒοστώνη όταν υπήρξαμε συνιδρυτές του Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου (μαζί και με άλλους αξιωματούχους ομογενείς όπως τους: Δημήτρη Τσούμπανο από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, Γεώργιο Τσάκαλη από την Ομοσπονδία Ελληνο-ΑμερικανικώνΣωματείων Νέας Αγγλίας, Φώτη Γερασόπουλο από τηνΠαμακεδωνική, αείμνηστο Παναγιώτη Κασάπη από την Ομοσπονδία μείζονος Νέας Υόρκης, Γκας Πλαγγιάννη από την Πανλακωνική, Παναγιώτη Βασιλείου από τη Φιλαδέλφεια, ιατρό Ιωάννη Νάθανα και αείμνηστο Γεώργιο Βαρδάκη από την Πανκρητική κ.α.).   Μάλιστα υπογράψαμε και το Πρωτόκολο Τιμής που κατατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Πολιτείας της Μασσαχουσέττης.
Βρεθήκαμε σε πολλά συνέδρια στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.  Διαφωνούσαμε σε κάποια πράγματα αλλά συμφωνούσαμε σε πολλά θέματα του Ελληνισμού.

Ο Ελληνισμός έγινε φτωχότερος από χθες, Καλό ταξίδι Θεόδωρε.
Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου