Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αλαλούμ στη Βουλή: Η κυβέρνηση απέσυρε τρεις τροπολογίες

Μιλάμε για πολιτική "ερασιτεχνισμό" στο έπακρο.
Για πολοστή φορά εκτέθηκαν...

Στην απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών που είχαν κατατεθεί χθες εκπρόθεσμα, προκειμένου να υπερψηφιστούν μαζί με τα άρθρα του νομοσχεδίου για την Εφοδιαστική, οδηγήθηκε η κυβέρνηση- επιμένοντας, ωστόσο, στην υπερψήφιση της (επίσης εκπρόθεσμης) τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο, που είχε καταθέσει χθες το απόγευμα.
Της απόσυρσης των τριών σημερινών τροπολογιών, προηγήθηκαν διαρκείς και έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς αντιπολίτευσης, καθώς και προβολή του επιχειρήματος ότι «η κυβέρνηση σπεύδει να τελειώνει με ο,τιδήποτε υπάρχει ενόψει των εκλογών». Ακολούθησε δε και από πλευράς του εισηγητή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη, η ένσταση για τη «βροχή τροπολογιών που δεν είναι κατανοητό, γιατί έρχονται στο «παρά ένα», δίνοντας επιχειρήματα στην αντιπολίτευση», όπως επίσης και η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη (ΠΑΣΟΚ) πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τις τροπολογίες εάν δεν αποσυρθούν.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις αφορούσαν:- Το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς του φυσικού αερίου και τη δυνατότητα των βιομηχανιών (όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου) να συμμετέχουν σε δημοπρασίες για αγορά φυσικού αερίου σε φθηνότερες τιμές.
- Τη δυνατότητα των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, να καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις, καθώς και τη δυνατότητα δημοσίων υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων, σε διαφορετικές Γενικές Διευθύνσεις από εκείνες στις οποίες υπάγονται. 
- Την παράταση της προθεσμίας που είχε η εταιρεία ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ, προκειμένου να υποβάλει έγκριση του δανείου από την τράπεζα που την χρηματοδοτεί, είτε (σε περίπτωση απόρριψης του δανείου), αίτηση τροποποίησης της απόφασης υπαγωγής των επενδυτικών της σχεδίων στις διατάξεις του ν.3908/2001. 
Όπως προαναφέρθηκε, οι τέσσερις εκπρόθεσμες τροπολογίες της κυβέρνησης (οι αποσυρθείσες και η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών) συγκέντρωσαν τη μήνι της αντιπολίτευσης, τόσο για την κατάθεσή τους μετά, και την επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Εφοδιαστική, όσο και επί της πολιτικής τους ουσίας.
«Η Βουλή έκλεισε πριν την ώρα της με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε νομοθετικό έργο και έκτοτε ακολούθησε βομβαρδισμός, όχι μόνον νομοθετημάτων, αλλά και τροπολογιών της τελευταίας στιγμής», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. 
«Διερωτώμαι, δούλευαν τα επιτελεία της κυβέρνησης τα μεσάνυχτα για να φέρουν τις τροπολογίες; Ας αλλάξουμε τότε τον Κανονισμό για να είμαστε κανονικοί!» παρατήρησε ειρωνικά ο Γαβριήλ Αβραμίδης (ΑΝΕΛ).
Έντονες υπήρξαν οι διαμαρτυρίες και του εισηγητή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος τόνισε πως η τροπολογία για το Παράκτιο Μέτωπο, (στην επιχειρηματική αξιοποίηση του οποίου έχει αντιταχθεί το ΚΚΕ) «κατατέθηκε κυριολεκτικά σήμερα στις 12 το μεσημέρι».
«Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός παραβιάζονται ασυστόλως αυτά τα χρόνια της κρίσης», παρατήρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο δε ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ζήτησε από την κυβέρνηση να μην καταφύγει σε τέτοιες διαδικασίες. 
Αντίστοιχη υπήρξε και η παρατήρηση του εισηγητή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη: «Τέτοιου είδους πρακτικές δίνουν επιχειρήματα στην αντιπολίτευση. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι μόνο ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης, αλλά και πολιτικής ουσίας- ιδίως όταν αναζητούμε ένα τοπίο τέτοιο, που δεν θα μας οδηγήσει σε πολιτικές περιπέτειες κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
Πηγή:  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου