Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ήρθε στις ΗΠΑ η Εμπολα

Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, 2014Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης το πρώτο κρούσμα του ιού Εμπολα στη χώρα, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών (CDC) της χώρας. 

Από το Πρεσβυτεριανό νοσοκομείο του Ντάλας είχα ανακοινωθεί τη Δευτέρα ότι ασθενής με συμπτώματα που προκαλεί ο ιός Εμπολα και με ύποπτο ταξιδιωτικό φάκελο υπεβλήθη σε τεστ διάγνωσης και τέθηκε σε αυστηρή απομόνωση.
Ο ασθενής είναι ενήλικας και εμφάνισε συμπτώματα μερικές ημέρες μετά την επιστροφή του από τη Δυτική Αφρική στο Τέξας, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες Υγείας της Πολιτείας.
Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά και η θεραπεία του συνεχίζεται σε αυστηρή απομόνωση στο Πρεσβυτεριανό νοσοκομείο.
Το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επιπλέον ότι ο ασθενής είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Λιβερία.
Ο διευθυντής του Κέντρου, δρ. Τόμας Φρίντεν, ανέφερε ότι το κρούσμα μπορεί να αντιμετωπιστεί και η παρούσα κατάσταση να ελεγχθεί χωρίς να υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στη χώρα.
Πρόσθεσε ότι ο ασθενής έφτασε στις ΗΠΑ στις 20 Σεπτεμβρίου και αναζήτησε θεραπεία έξι ημέρες αργότερα.
Στο μεταξύ, όπως είπε ο ίδιος, στελέχη του Κέντρου αναζητούν όλους όσους ήρθαν σε επαφή με τον φορέα του ιού.
Οπως εξήγησε είναι πιθανόν κάποιος άνθρωπος που ήρθε σε επαφή μαζί του να αναπτύξει μέσα στις επόμενες ημέρες τον ιό.
«Δεν πιστεύουμε ότι συνιστά απειλή για όσους από τους επιβάτες ταξίδευαν μαζί του στο αεροπλάνο της επιστροφής» δήλωσε ο διευθυντής του CDC.

«Εκτιμούμε ότι μικρός αριθμός ατόμων ήρθε σε επαφή μαζί του, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στα μέλη της οικογένειάς του», πρόσθεσε ο Φρίντεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου