Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Σημαντική πτώση, 8 έως 10 βαθμών Κελσίου, θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σταδιακή άνοδος του υδράργυρου από τη Δευτέρα.
  • Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είχε την Παρασκευή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδη, κατά την οποία η αμερικανική πλευρά εμφανίστηκε πρόθυμη να παρέμβει προς την πλευρά της Αγκυρας την «κατάλληλη στιγμή», με σκοπό να προχωρήσει η διαδικασία για λύση του Κυπριακού.
  • Στην Καλλιθέα τη Χαλκιδικής έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα μιλήσει το Σάββατο στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Απούσα η Ντόρα Μπακογιάννη, παρών ο Κώστας Καραμανλής.
  • Σπείρα που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια και άλλα δημόσια έγγραφα διαφόρων χωρών εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών μετά από επιχείρηση που έκαναν στα Πατήσια. Συνελήφθησαν τρία άτομα.
  • Μετά την νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι τρεις ιατροδικαστές κατέληξαν ότι η 49χρονη από την Περαία Θεσσαλονίκης δεν θάφτηκε ζωντανή, αποκλείοντας παράλληλα και την περίπτωση της νεκροφάνειας.

Κόσμος

  • Η Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε το Σάββατο μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, ότι γέννησε το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι.
  • Με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο την ερχόμενη Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η σχέση του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους, η κατάσταση στη Γάζα, οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν και ο αγώνας για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.
  • Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ζήτησε την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς. Ο τελευταίος κατηγορείται για γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), μεταξύ άλλων για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα, όπου 8.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν.
  • Έως 15.000 μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης θα χρειαστούν προκειμένου να γίνει ανακατάληψη των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην ανατολική Συρία, δήλωσε ο αμερικανός συντονιστής της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο στρατηγός τόνισε ότι απαιτείται επίμονη και συστηματική προσπάθεια από πλευράς της διεθνούς κοινότητας για την επικράτηση επί των τζιχαντιστών.
  • Έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προστατεύσουν τους αμάχους στο Ιράκ και τη Συρία και να επιτρέψουν τη διανομή βοήθειας απευθύνει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, καταγγέλλοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών έχουν επιδεινώσει μια ολέθρια ανθρωπιστική κρίση.

Οικονομία

  • Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι απέκτησε την Παρασκευή το 5% των κοινών μετοχών μετά ψήφου της Τουρκικής Τράπεζας Finansbank A.S., από το International Finance Corporation (IFC), κατόπιν άσκησης σχετικού δικαιώματός της (put option) και σύμφωνα με την, από 29 Μαρτίου 2007, μεταξύ τους συμφωνία.
  • Πρόταση για σύσταση ταμείου που θα αποσκοπεί στη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο κ. Μανιάτης παρουσίασε στον κ. Γκάμπριελ τις εξελίξεις στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες και απηύθυνε πρόσκληση στις γερμανικές εταιρίες να συμμετάσχουν στον προσεχή γύρο παραχωρήσεων.
  • Στα 150.000 άτομα, από 130.000 που ήταν ο αρχικός στόχος, θα ανέλθει ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2014-2015 με επιταγή του ΟΑΕΔ με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής του Οργανισμού, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Αθλητισμός

  • Το ορεκτικό της 6ης αγωνιστικής της Premier League συμπίπτει με το... κυρίως πιάτο. Στην αυλαία της ημέρας, το μεσημέρι του Σαββάτου, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Εβερτον στο κλασικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ! Η σαββατιάτικη αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης (αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League) με τη Σεβίλη στο «Βιθέντε Καλντερόν» ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Στο Campionato, η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με τις αναμετρήσεις Ρόμα - Βερόνα και Αταλάντα - Γιουβέντους.  Το ντέρμπι κορυφής που θα γίνει την Κυριακή, ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Σεντ Ετιέν, ξεχωρίζει στο Championnat.
  • Η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Περιστέρι (20:30) ξεχωρίζει στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι με νέο προπονητή τον Σα Πίντο θα επιδιώξουν μία «νέα αρχή», καθώς δεν έχουν «ξεκινήσει» καλά στο πρωτάθλημα, ενώ από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι», θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν επικεφαλής στην βαθμολογία. Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα οι αγώνες Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης (16:00) και Πανιώνιος – Ξάνθη (18:15).
  • Λίγες ώρες μετά την απόφασή του Γιώργου Καραμελίδη να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, όρισε ως αντικαταστάτη του τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Έτσι, η αλλαγή στην ηγεσία της ΚΕΔ ήταν άμεση, έπειτα από προσωπική απόφαση του κ. Σαρρή, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές διατάξεις.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου