Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η περιοχή του Επικούρειου σε πλήρη εγκατάλειψη!

Αυτή τέντα "τσαντίρι" είναι εκεί για κοντά 30 χρόνια.  Πέρασαν κυβερνήσεις και κυβερνήσεις.  Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά που "ενδιαφέρθηκε" να τον πάει διοικητικά στη Μεσσηνία κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε με το θέμα.  Όσο για τους βουλευτές της Ηλείας... με αυτά θα ασχολούνται.  Περιμένουν να γίνει κάποια φυσική καταστροφή για να πάνε μπροστά στις κάμερες.  Ψέμματα;  
Η Σύνταξη

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται ο οδικός άξονας που συνδέει το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα με την Ανδρίτσαινα αλλά και τη Φιγαλεία, γεγονός που έχει οδηγήσει στην περαιτέρω ερήμωση αλλά και απαξίωση, ένα μεγάλο τμήμα της Ηλείας με τεράστια ιστορία αλλά και πολιτισμό. Για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο οδικό άξονα έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν η "ΠΡΩΤΗ" και μάλιστα μετά από δημοσιεύματα, έγινε σχετική επερώτηση στη Βουλή
από το βουλευτή Ηλείας Γιώργο Κοντογιάννη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποτελέσματα παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών.Ωστόσο πριν τη Νέα Φιγαλεία, έγινε αποκατάσταση των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί στις περιοχές "Δυστύχημα" πριν τον οικισμό Λεπρέου, καθώς και στα "Ρεβελέικα" που βρίσκεται μετά το εν λόγω χωριό.
Στο ίδιο τμήμα εξάλλου (διασταύρωση Θολού-Ν. Φιγαλεία) εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εστάλησαν μηχανήματα τα οποία προχώρησαν στον καθαρισμό του δρόμου από αγριό χορτα, χώματα, πέτρες κ.α.
"Επιτέλους μετά από 15 χρόνια ταλαιπωρίας του κόσμου και έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που είχαμε κάνει, αποκαταστάθηκε το τμήμα αυτό του δρόμου προς τη Ν. Φιγαλεία" δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρ. αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως-Φιγαλείας κ. Χρήστος
Βλάχος.
Μετά το …χάος 
Ωστόσο η κατάσταση αλλάζει δραματικά όσον αφορά την οδική πρόσβαση, στο τμήμα από Ν. Φιγαλεία-Πετράλωνα- Περιβόλια κι εν συνεχεία προς τον Επικούρειο. Δεν είναι υπερβολή ν' ανα-
φερθεί ότι στο κομμάτι αυτό, πέρα από τα επικίνδυνα σημεία με τις κατολισθήσεις που ακόμη παραμένουν (λ.χ. στα Περιβόλια που έχει βυθίσει), είναι αδύνατον να περάσουν δύο μεγάλα οχήματα λόγω των αγριόχορτων που έχουν …θεριέψει και κλείνουν σχεδόν το μισό δρόμο!
Στην παραπάνω περιοχή από το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες όσον αφορά τις μετακινήσεις τους προς τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, για ιατρικές εξετάσεις καθώς και τις υπόλοιπες ανάγκες τους.
"Μετά τα Πετράλωνα ο δρόμος είναι σε κακή κατάσταση αφού παρουσιάζει αλλεπάλληλες καθιζήσεις, οι οποίες καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων. Συγχρόνως ολόκληρος ο δρόμος έχει σχεδόν κλείσει από τα χόρτα" υπογράμμισε ο κ. Βλάχος. Να σημειωθεί ότι πολλοί τουρίστες που κατευθύνονται προς το Ναυ του Επικούρειου, αλλά και τη Νέδα μέσω της Άνω
Φιγαλείας (Πάβλιτσα), αναγκάζονται να επιστρέψουν λόγω της κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Βίοι…παράλληλοι
Στο μεταξύ παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στην αντίθετη πλευρά της επαρχίας Ολυμπίας, στον οδικό άξονα που οδηγεί από Κρέστενα-Ανδρίτσαινα-Επικούρειο. 
Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου, "όσον αφορά την εξέλιξη της εγκατεστημένης εργολαβίας βελτίωσης οδού Κ ρ έ σ τ ε ν α - Α ν δ ρ ί τ σ α ι ν α στο τμήμα Διάσελα-Μπαρακίτικα μήκους 8 χλμ, που συγχρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δ.Ε με ποσό περίπου 15.200.000 ευρώ, εκτιμάται ότι αυτή θα ολοκληρωθεί εντός του 2015". (Να το δούμε και να το πιστέψουμε).
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή της γέφυρας στη θέση "Τσεμπερούλα", ενώ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μιλούν για "καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου".
Η κατάσταση εξάλλου είναι πολύ άσχημη στο τμήμα από Ανδρίτσαινα -Επικούρειος Απόλλωνας κι εν συνεχεία, όπου κι εκεί τα αγριόχορτα έχουν κλείσει το μισό οδόστρωμα, υπάρχουν αλλεπάλληλες κατολισθήσεις βράχων, οι διαγραμμίσεις έχουν εξαφανιστεί και γενικά σε τίποτα δε θυμίζει δρόμο που οδηγεί στο μνημείο με την παγκόσμια φήμη!
"Εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη η κατάσταση στο οδικό τμήμα που οδηγεί από Κρέστενα-Ανδρίτσαινα-Επικούρειο , αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς. Ούτε ένα φυλλάδιο δεν έχουμε στην Ηλεία που να δείχνει στους επισκέπτες τον Επικούρειο, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τους γειτονικούς νομούς, που παρουσιάζονται ιδιαίτερα οργανωμένοι" τόνισε ο πρ. αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθαν. Κωστόπουλος.
Ν' αναφερθεί ότι το υπουργείο έκανε λόγο για αρκετά έργα στην παραπάνω ευρύτερη περιοχή, τα περισσότερα από τα οποία εξακολουθούν να είναι… "φαντάσματα", όπως δυστυχώς τείνει να μετατραπεί και το ιστορικό μέρος!
Πηγή:  Πρώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου