Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Κέρι: Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι οι χασάπηδες του ΙΚ

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2014
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΟΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στην εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Στρατού. Δεν είναι αυτοί οι χασάπηδες το πρόσωπο του Ισλάμ, είπε και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα τιμωρήσουν τους «σφαγείς».

Κέρι: Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι οι χασάπηδες του ΙΚ"Όταν οι τρομοκράτες, σε όποια περιοχή του κόσμου και αν βρίσκονται, δολοφονούν πολίτες μας, οι ΗΠΑ θα τους στείλουν τον λογαριασμό, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί. Και αυτοί που δολοφόνησαν τον Τζέιμς Φόλεϊ και τον Στίβεν Σότλοφ στη Συρία πρέπει να ξέρουν ότι οι ΗΠΑ θα τους κάνουν να πληρώσουν, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί", υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο Κέρι χαρακτήρισε την εκτέλεση του Σότλοφ "γροθιά στο στομάχι" και "μεσαιωνική θηριωδία".
"Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι αυτοί οι χασάπηδες που σκότωσαν τον Στίβεν Σότλοφ. Αυτό το πράγμα, είναι το Ισλαμικό Κράτος" συνέχισε ο Κέρι με την ευκαιρία του διορισμού του Σαρίκ Ζαφάρ ως νέου ειδικού εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μουσουλμανική κοινότητα. "Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι αυτοί οι μηδενιστές που δεν ξέρουν παρά μόνο να καταστρέφουν χωρίς να οικοδομούν τίποτα. Δεν είναι αυτοί οι θρασύδειλοι μασκοφόροι, οι πράξεις των οποίων συνιστούν προσβολή για την φιλειρηνική θρησκεία την οποία παραβιάζουν καθημερινά με τις βάρβαρες ενέργειές τους", τόνισε.

«Δεν είναι ανίκητοι...»
Αμερικανός αξιωματούχος, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας εκτίμησε ότι το Ισλαμικό Κράτος «όσο τρομερό» και να είναι, «δεν είναι ανίκητο» και υποστήριξε πως αποδυναμώθηκε από τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ.
Ο Μάθιου Όλσεν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, σημείωσε ότι δεν διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» για κάποιο σχέδιο του ΙΚ να επιτεθεί εναντίον της χώρας του.
Απηχώντας τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Όλσεν εκτίμησε ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ δεν μπορούν να νικηθούν παρά με τη βοήθεια «μιας μεγάλης συμμαχίας αποτελούμενης από τους διεθνείς μας εταίρους».
Για την αντιμετώπιση του ΙΚ, που ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση δύο αμερικανών δημοσιογράφων και απειλεί να σκοτώσει και έναν Βρετανό, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σκοπεύουν να αναφερθούν στη δημιουργία αυτής της συμμαχία στη διάρκεια των συνομιλιών τους με τους ευρωπαίους εταίρους τους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Ουαλία.
Όμως ο Όλσεν υπογράμμισε ότι το ΙΚ έχει ήδη αποδυναμωθεί μετά τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, που ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου.
Οι τζιχαντιστές αποδείχθηκαν «ευάλωτοι στις συντονισμένες και αποτελεσματικές στρατιωτικές ενέργειες» των ΗΠΑ, είπε. «Όσο τρομερό και να είναι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ανίκητο», κατέληξε.
Πηγή― ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου