Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο βίντεο δείχνει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου από τους τζιχαντιστές

ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές, ο Ερβέ Γκουρντέλ, ο 55χρονος Γάλλος ορειβάτης που είχε απαχθεί στην Αλγερία. Σε βίντεο με τίτλο «Αιματηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Γαλλίας» καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Νέο βίντεο δείχνει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου από τους τζιχαντιστές
Η οργάνωση αυτή, η οποία αποκαλείται Τζουντ αλ Χαλίφα («Στρατιώτες του Χαλιφάτου»), είχε απειλήσει τη Δευτέρα ότι θα εκτελέσει τον 55χρονο ορειβάτη από τη Νίκαια της Γαλλίας Ερβέ Γκουρντέλ, εάν η Γαλλία δεν τερμάτιζε «σε διάστημα 24 ωρών» τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, ένα τελεσίγραφο που απέρριψε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
To βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους τζιχαντιστών, ξεκινά με πλάνα στα οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Γαλλίας στην εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
Στη συνέχεια εμφανίζεται ο όμηρος, που έχει πέσει στα γόνατα και έχει τα χέρια του δεμένα πίσω στην πλάτη, ενώ τον περιστοιχίζουν 4 άνδρες οπλισμένοι και με τα πρόσωπα καλυμμένα.
Νέο βίντεο δείχνει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου από τους τζιχαντιστές
Έπειτα ο ένας από αυτούς τους άνδρες διαβάζει ένα μήνυμα στο οποίο καταγγέλλει την επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία» εναντίον των μουσουλμάνων στην Αλγερία, το Μαλί και κυρίως στο Ιράκ.
Μετά την ανάγνωση του μηνύματος —στα αραβικά— οι απαγωγείς ρίχνουν τον όμηρο στο έδαφος και τον αποκεφαλίζουν.
Η Αλγερία είχε αναπτύξει τις δύο τελευταίες ημέρες περίπου 1.500 στρατιώτες στην Καβυλία (βορειοανατολικά) προσπαθώντας να εντοπίσει τον Ερβέ Γκουρντέλ.
Χθες, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς είχε δηλώσει ότι η Γαλλίαδεν θα διαπραγματευτεί με τρομοκράτες και ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό.
Ολάντ: Δειλή και απεχθής πράξη
Τον θάνατο του Εβρέ Γκουρντέλ επιβεβαίωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, κάνοντας λόγο για μια «δειλή και απεχθή» πράξη. «Η επίθεση αυτή δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την αποφασιστικότητά μου» τόνισε, προαναγγέλοντας τη συνέχιση των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.
«Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε» είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή».
Ο Γκουρντέλ, «δολοφονήθηκε με τρόπο άνανδρο, σκληρό, επαίσχυντο» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους και πρόσθεσε ότι οι επιδρομές που εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα συνεχιστούν «για όσο καιρό χρειαστεί».
Με πρόσωπο σοβαρό, ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν». «Η αποφασιστικότητά μου είναι απόλυτη και αυτή η επίθεση δεν μπορεί παρά να την ενισχύσει» συνέχισε, αναφερόμενος στην στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Ιράκ.
«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον της τρομοκρατίας, παντού και κυρίως εναντίον της οργάνωσης που ονομάζεται Ντάες (σ.σ. το ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) που σπέρνει τον θάνατο στο Ιράκ και τη Συρία».
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας γνωστοποίησε επίσης ότι αύριο Πέμπτη θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Άμυνας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Λίγη ώρα αργότερα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότη η χώρα του «περνά μια δοκιμασία» όμως «δεν θα υποκύψει ποτέ στον εκβιασμό».
«Η Γαλλία περνά μια δοκιμασία εξαιτίας της δολοφονίας ενός συμπατριώτη μας, όμως δεν θα υποκύψει ποτέ στον εκβιασμό», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι «η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί».
Εκφράζοντας «την ιδιαίτερη συγκίνησή του», ο Γάλλος πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στον Γκουρντέλ. «Ονομαζόταν Ερβέ Γκουρντέλ, ήταν ένας άνδρας γεμάτος ενθουσιασμό που αγαπούσε το βουνό. Αιχμαλωτίστηκε και αποκεφαλίστηκε. Ιδού τι κάνει η τρομοκρατία. Δεν το κάνει μόνο στη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά.
«Η μάχη την οποία πρέπει να διεξάγει η διεθνής κοινότητα εναντίον της τρομοκρατίας δεν γνωρίζει σύνορα», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας ότι «η Γαλλία είναι πλήρως δεσμευμένη σε αυτή τη μάχη».
Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει παρουσία στο Ιράκ και τη Συρία, «απειλεί όλο τον κόσμο εξαπολύοντας επιθέσεις, οργανώνοντας απαγωγές, στρατολογώντας μαχητές» που καλούνται να «αναπαράγουν τη βαρβαρότητα στις ίδιες μας τις χώρες», επεσήμανε ο Ολάντ.
Το Παρίσι συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγουν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους εναντίον θέσεων του ΙΚ στο Ιράκ, όμως αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει το ίδιο και στη Συρία.
«Εμείς υποστηρίζουμε τη δημοκρατική αντιπολίτευση, τη θεωρούμε μοναδικό νόμιμο συνομιλητή. Στο θέμα αυτό δεν θα συμβιβαστούμε», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος κατηγορώντας την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι είναι «συνένοχη» των τζιχαντιστών και επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να βρεθεί «μια πολιτική λύση» στη Συρία.
Νωρίτερα σήμερα, πριν από τη δημοσίευση του βίντεο με την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου, και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς είχε επιβεβαιώσει ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ ωσότου ο ιρακινός στρατός ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης στο μέτωπο έναντι του Ισλαμικού Κράτους.
«Τρόμος μπροστά στη βαρβαρότητα. Όλη η χώρα προσφέρει την υποστήριξή της στην οικογένεια του Ερβέ Γκουρντέλ. Η Γαλλία δεν θα υποκύψει ποτέ», έγραψε ο Βαλς στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter.
«Πρόκειται για ένα εθνικό πένθος» επισήμανε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νίκαιας (νότος) Κριστιάν Εστροσί (του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού κόμματος UMP) φίλος του θύματος, του ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ και της οικογένειάς του. «Η Γαλλία έχει δεχθεί σκληρό πλήγμα καθώς της στέρησαν ένα από τα παιδιά της» πρόσθεσε ο ίδιος.
Για την Ελίζαμπεθ Γκιγκού του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης, «πρόκειται για μια εθνική τραγωδία». «Πρέπει να αντισταθούμε. Είναι δολοφόνοι», τόνισε.
«Το σύνολο της χώρας συμμετέχει σε αυτό το πένθος με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, είναι όσο ποτέ ενωμένο» έκρινε ο γενικός γραμματέας του κόμματος της Δεξιάς UMP, ο Λικ Σατέλ.
Από την πλευρά ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελί αξίωσε «από τις γαλλικές αρχές αυτό το έγκλημα να μη μείνει ατιμώρητο».
ΕΕ: Είμαστε ενωμένοι κατά των τρομοκρατών
«Η βάρβαρη δολοφονία του Γάλλου πολίτη Ερβέ Γκουρντέλ αποτελεί μία προσβολή στις αξίες και στα δικαιώματα που είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως» τόνισε εκ μέρους της ΕΕ, ο εκπρόσωπος τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, προσθέτοντας ότι καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες «για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων».
«Αυτό το στυγερό έγκλημα είναι μια νέα απόδειξη της αποφασιστικότητας των οργανώσεων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τη στρατηγική του τρόμου» υπογραμμίζει η ΕΕ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει περισσότερο από ποτέ ενωμένη στη δέσμευσή της να στηρίξει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας εναντίον αυτών των τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν την περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα».
Πηγή― ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου