Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Aρνητική στα αποτεφρωτήρια (φούρνους) η Εκκλησία

.Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2014

Αρνητική στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στα ενοριακά κοιμητήρια είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Την αντίθεσή της μάλιστα θα εκφράσει στην Πολιτεία με σχετική επιστολή, ενώ ένσταση υπάρχει και στο πρόσωπο που θα λαμβάνει την απόφαση για την καύση ή την ταφή του σώματος.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται από τον εκλιπόντα, όσο βρίσκεται στη ζωή και όχι από τους συγγενείς του. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης, να ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας, να διερευνήσει κατά πόσο ο Νόμος 3852/2010 «Περί του Προγράμματος Καλλικράτης», θίγει το καθεστώς των Ενοριακών Κοιμητηρίων. 
Επίσης αποφάσισε να απευθύνει ερώτημα στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, περί του ποιες είναι οι κανονικές συνέπειες από την καύση των νεκρών και αν η ενέργεια αυτή είναι σύμφωνη με την πράξη και την παράδοση της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου