Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Με καταλήψεις δημαρχείων σήμερα, Τρίτη, συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 13:00, παράλληλα με συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα ξεκινά ο κρίσιμος κύκλος επαφών με την τρόικα για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Αισιόδοξος για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τη Δευτέρα.
  • Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, όπου εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση του καταυλισμού των αθιγγάνων. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, που καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. Να επικρατήσει ψυχραιμία ζήτησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
  • Αντιμέτωπος με τις πιεστικές ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί ο προτεινόμενος από τη χώρα μας επίτροπος στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα ξεκινά ο κρίσιμος κύκλος επαφών με την τρόικα για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Αισιόδοξος για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Κόσμος

  • Ανυποχώρητοι στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, οι διαδηλωτές που ζητούν εκλογική αυτονομία της περιφέρειας έδωσαν τελεσίγραφο στην ηγεσία μέχρι την Τετάρτη να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και στον κυβέρνητη της πόλης, Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ, να παραιτηθεί. Ο Λιουνγκ κάλεσε τους διαδηλωτές να «σταματήσουν αμέσως» τις κινητοποιήσεις.
  • Η ηλεκτρονική έκδοση του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού The New Yorker κυκλοφορεί για πρώτη φορά με με κινούμενη εικόνα στο εξώφυλλό του. Στην έκδοση της 6ης Οκτωβρίου ο New Yorker υιοθετεί για πρώτη φορά ένα κινούμενο γραφικό (animated gif) με τίτλο Βροχερή Ημέρα.
  • Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ εμφανίζονται εκατοντάδες διαδηλωτές, αψηφώντας το κάλεσμα των Αρχών να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις τους. Το ξημέρωμα της Τρίτης (τοπική ώρα) βρήκε εκατοντάδες άτομα στους δρόμους της πόλης.
  • Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτή την προσφυγή της κυβέρνησης κατά του νόμου της καταλανικής Βουλής με τον οποίο προκηρύχθηκε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στις 9 Νοεμβρίου. Η εφαρμογή του νόμου και το στήσιμο της κάλπης αναστέλλονται για περίοδο έως 5 μήνες. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί η περαιτέρω τύχη του.
  • Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η διαδικασία της ακρόασης των επιτρόπων του Γιούνκερ από την Ευρωβουλή. Επεισοδιακή ήταν η ακρόαση της σουηδής Μάλστρομ, της νέας Επιτρόπου Εμπορίου, καθώς μια ομάδα ακτιβιστών αποκάλυψε email, σύμφωνα με το οποίο η ίδια συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την υπονόμευση των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ. Εξοργισμένη η ίδια, διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα.

Οικονομία

  • Μέχρι και σήμερα, Τρίτη, στις 20:30 θα μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος στα 59 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Ουρές αναμένεται να σχηματιστούν στις τράπεζες.
  • Η πρώτη πράξη της νέας αξιολόγησης παίζεται το πρωί της Τρίτης, οπότε ο υπουργός Οικονομικών θα έχει το πρώτο τετ α τετ με την τρόικα, με όλα τα κρίσιμα μέτωπα να είναι ανοιχτά. Ενδεικτική η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης». Τα ραντεβού της τρόικας. Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Τρίτη.
  • Η ρωσική πλευρά διατηρεί το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όμως η συμφωνία μπορεί τελικά να εμποδιστεί από την πίεση των ΗΠΑ, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ο πρόεδρος του ΔΣ των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων», Βλ.Γιακούνιν.

Αθλητισμός

  • Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό για τη Λάτσιο, που με ηγέτη και σκόρερ τον Φίλιπ Τζόρτζεβιτς πέρασε θριαμβευτικά με 4-0 από το «Ρέντσο Μπαρμπέρα» του Παλέρμο, υποχρεώνοντας τους Σικελούς που προέρχονταν από το 3-3 στη Νάπολι σε βαριά εντός έδρας ήττα. Νωρίτερα, η Ουντινέζε νίκησε 4-2 την Πάρμα στο «Φρίουλι» και πέρασε μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, χάρις σε δύο γκολ του «αιώνιου έφηβου» Αντόνιο Ντι Νατάλε (37 ετών), που έφτασε τα έξι σε πέντε ματς στο φετινό Campionato και είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ.
  • Η Νιούκαστλ έχασε 1-0 και από τη Στόουκ στο «Μπριτάνια» και παραμένει στην τελευταία θέση μετά τη συμπλήρωση 6 αγωνιστικών στην Πρέμιερ Λιγκ. Μια ήττα που πιθανότατα σηματοδοτεί και το «αντίο» του Αλαν Πάρντιου από τον πάγκο των «ανθρακωρύχων», καθώς το ποτήρι ξεχείλισε για τη διοίκηση και τους οπαδούς της ομάδας.
  • Νέο βήμα στην καριέρα του ετοιμάζεται να κάνει ο Κώστας Κατσουράνης, αφού ο έλληνας μέσος βρίσκεται μια «ανάσα» από την Πούνε, η οποία θα αγωνίζεται στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Ινδίας. Αυτή η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ιστοσελίδας «goal.com», ενώ αν τελικά επέλθει η συμφωνία ο Κατσουράνης θα αγωνίζεται μαζί με τους Τρεζεγκέ, Τσιρίλο και Μούτου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου