Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων εξέτασαν, στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε το ζήτημα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
  • Άκυρη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση την οποία οποίο το καλοκαίρι του 2013 ενέκρινε την μετάταξη ορισμένων υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια Πειραιά για να στελεχώσουν θέσεις διοικητικών γραμματέων.
  • Συνταγματική κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
  • «Η νέα επίσκεψη της τρόικας έρχεται να ισοπεδώσει τις όποιες προσδοκίες προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση περί δήθεν εξόδου από τα μνημόνια» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της άφιξης της τρόικας και την έναρξης της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
  • Ένα ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο στη Νέα Ιωνία προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με το ειδικό ρομπότ της ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλεξαν το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο ήταν συσκευή εντοπισμού μέσω GPS.

Κόσμος

  • Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν εισήλθε για πρώτη φορά στη γαλλική Γερουσία, ενώ η Δεξιά φαίνεται πως επικράτησε έναντι των Σοσιαλιστών του Φρ.Ολάντ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών για τη μερική ανανέωση της σύνθεσης του Σώματος που διεξήχθησαν την Κυριακή.
  • Η Τουρκία δε μπορεί να παραμείνει εκτός του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η Αγκυρα πρόκειται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες τον τρόπο εμπλοκής της στις επιχειρήσεις.
  • Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποτίμησαν την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας, η οποία έχει καταστεί «σημείο μηδέν» για τους τζιχαντιστές παγκοσμίως, παραδέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο δίκτυο CBS. Αντιστρόφως, οι ΗΠΑ υπερτίμησαν τη δυνατότητα του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.
  • Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τετρακινητήριο όχημα ανώμαλου δρόμου (monster truck) ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω στο πλήθος ενώ συμμετείχε σε επίδειξη στην πόλη Χαακσμπέργκεν στην ανατολική Ολλανδία. Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που το όχημα πέφτει πάνω στο πλήθος.
  • Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία έχουν σκοτώσει τουλάχιστον επτά αμάχους, αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για ενδεχόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οικονομία

  • Με σκληρή ατζέντα καταφθάνει στην Αθήνα η τρόικα για την κρίσιμη 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών την ερχόμενη Τρίτη, έχει αρχίσει σειρά επαφών προετοιμασίας με συναδέλφους του στα κρίσιμα για τη διαπραγμάτευση υπουργεία.
  • Μια μέρα πριν την έλευση της τρόικας το περιοδικό Spiegel υποστηρίζει ότι οι προοπτικές του ελληνικού χρέους είναι καλές, επειδή τα επιτόκια είναι χαμηλα Παραμένει το αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
  • Η μεγέθυνση της γερμανικής οικονομίας μπορεί να είναι χαμηλότερη το 2014 από το 1,8% που είχε προβλέψει η κυβέρνηση, αλλά θα παραμείνει σε καλή φόρμα σε σχέση με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Οικονομίας.

Αθλητισμός

  • Στην κορυφή του Championnat βρίσκεται η Μπορντό μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ρεν, με ένα παιχνίδι περισσότερο πάντως από τη Μαρσέιγ που υποδέχεται αργότερα στη Μασσαλία τη Σεντ Ετιέν. Με δύο ισοπαλίες στους αγώνες Λανς-Καέν (0-0) και Ναντ-Λιόν (1-1) συνεχίστηκε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας.
  • Η Βαλένθια πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν, παραμένει αήττητη στις πρώτες 6 αγωνιστικές της Primera Division, όμως δεν βρίσκεται πλέον στην κορυφή. Οι «νυχτερίδες» ισοβαθμούν με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη δεύτερη θέση, σε απόσταση δύο βαθμών από την πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα. Η Χετάφε πήρε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Μάλαγα στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Μίτσελ Ερέρο στο 25ο λεπτό.
  • Συντριβή γνώρισε η Ίντερ στο «Τζουζέπε Μεάτσα» από την Κάλιαρι, που υποχρέωσε τους «νερατζούρι» σε βαριά ήττα με 4-1. Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι μακριά από τις επιτυχίες έμεινε η Μίλαν η οποία «κόλλησε» στο ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Τσεζένα. Επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές η Νάπολι, που με γκολ του Χοσέ Μαρία Καγεχόν στο 28ο λεπτό επικράτησε εκτός έδρας της Σασουόλο 1-0 και κατάκτησε το δεύτερο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Με σκόρερ τον Γκαμπιαντίνι στο 75ο λεπτό, η Σαμπντόρια πήρε το ντέρμπι της Γένοβας επικρατώντας 1-0 της τυπικά γηπεδούχου Τζένοα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου