Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου και περιπάτου με την επωνυμία: «6ος Αγώνας δρόμου - περιπάτου Greece Race for the Cure» από τις 10.00 έως τις 13.00.
  • «Με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, η εκτίμηση μου είναι ότι δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Επίσης, τάσσεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μια πρόταση-αλεξικέραυνο στις συνέπειες των μετεγγραφών που αναμένεται να πλήξουν φέτος τα κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και 300 νέες θέσεις εργασίας σε νέους και νέες με αυξημένα προσόντα προσφέρει φέτος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το Ίδρυμα θέτει σε εφαρμογή τα φοιτητικά δάνεια, θεσμός που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
  • Συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες λάμβανε χώρα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Ιερισσού, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
  • Σε ισχύ τίθενται από τη Δευτέρα και για διάρκεια 12 μηνών κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (περιοχή αερογέφυρας Σταυρούπολης) στο πλαίσιο του έργου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για την κατασκευή του κόμβου Λαγκαδά.

Κόσμος

  • Δριμύτατη επίθεση κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Κρεμλίνου για την υπόθεση της Ουκρανίας και την προσάρτηση της Κριμαίας, κατηγορώντας τη Δύση ότι «δεν μπορεί να βγάλει τον Ψυχρό Πόλεμο από τον γενετικό της κώδικα».
  • Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι υποψήφιοι για την προεδρία, καθώς μένει μία εβδομάδα προτού προσέλθουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εκλογών. Η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ φαίνεται να αυξάνει τις πιθανότητες επανεκλογής, έναντι της κύριας αντιπάλου της, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
  • «Λυπούμαστε βαθύτατα για το λάθος του Αρτούρ Μας. Το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό και για αυτό δεν θα γίνει». Με αυτό το σύντομο και σαφές μήνυμα, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης (ο πρωθυπουργός απουσιάζει στην Κίνα) απάντησε στην απόφαση του καταλανού προέδρου να προκηρύξει δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στις 9 Νοεμβρίου.
  • «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Οντάκε στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα και να τραυματιστούν σοβαρά πάνω από 40 άτομα. Το βουνό ελκύει περιπατητές που πηγαίνουν εκεί για να θαυμάσουν τα χρώματα του φθινοπώρου στα δέντρα. «Ήταν σαν κεραυνός» δήλωσε μία γυναίκα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK για την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου έπειτα από επτά χρόνια.
  • Ένας ακόμα βουλευτής των βρετανών Συντηρητικών, ο Μαρκ Ρέκλες αποχώρησε από τους Τόρις και προσχώρησε στο UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ. Είναι ο δευτέρος βουλευτής από το κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον που αποχωρεί σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα.

Οικονομία

  • Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και τη μείωση της φορολογίας σε γονικές παροχές και δωρεές για την απόκτηση κατοικίας μελετά η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, το συγκεκριμένο πακέτο θα θέσει στην τρόικα η κυβέρνηση, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης δέχεται αιτήματα να εφαρμόζεται το «πόθεν έσχες» στις αγοραπωλησίες ακινήτων επί των εμπορικών αξιών και όχι των αντικειμενικών. 
  • Στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και των φορολογικών εντύπων Ε9 και Ε2 θα αξιοποιήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους δικαιούχους έκπτωσης 20% που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.
  • Ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις λογιστών και φοροτεχνών η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου αποφάσισε την παράταση έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015 της προθεσμίας υποβολής των τριμηνιαίων καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του πρώτου, δευτέρου και τρίτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014.

Αθλητισμός

  • Μόνη πρώτη στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος έμεινε η Ρόμα, με παιχνίδι περισσότερο από τη Γιουβέντους πάντως, καθώς αν και δυσκολεύτηκε νίκησε στο «Ολίμπικο» τη Βερόνα με 2-0, στο ντέρμπι της ελληνικής... παροικίας του καμπιονάτο. Διαψεύσθηκαν όσοι περίμεναν «στραβοπάτημα» της Γιουβέντους στο Μπέργκαμο. Η «Γηραιά Κυρία» πέρασε με άνεση 3-0 από την έδρα της Αταλάντα και παραμένει στην κορυφή με το απόλυτο «5 στα 5», όπως και η Ρόμα.
  • Ως ουραγός του γαλλικού πρωταθλήματος θα υποδεχθεί την Πέμπτη τον ΠΑΟΚ η Γκινγκάμπ, για το Europa League. Δύσκολα τα πράγματα για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της Μονακό, καθώς οι «Μονεγάσκοι» ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους από τη Νις με 1-0. Προβληματική παρουσιάζεται η Παρί Σεν Ζερμέν, όταν απουσιάζουν παίκτες όπως ο Ιμπραϊμοβιτς, ο Λαβέτσι, ο Τιάγκο Σίλβα. Στον τελευταίο αγώνα της μέρας η Λιλ «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση, επικρατώντας δύσκολα 1-0 της Μπαστιά.
  • Η Μπαρτσελόνα «ξέσπασε» και διαλύοντας 6-0 τη Γρανάδα ανέβηκε στην κορυφή της Primera Divison. Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις της περνώντας με νίκη από άλλη μια δύσκολη έδρα. Αυτή τη φορά η «βασίλισσα» του Κάρλο Αντσελότι άλωσε το «Μαδριγάλ» επικρατώντας της Βιγιαρεάλ με 2-0, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής στην Primera Division. Εντυπωσιακή η Ατλέτικο Μαδρίτης, συνέτριψε 4-0 τη Σεβίλη στο «Βιθέντε Καλντερόν»
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου