Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές που συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Ασθενής βροχόπτωση στην Αθήνα νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (περίπου 8 με 10 βαθμούς) σε όλη τη χωρά από το Σάββατο.
  • Την εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας αναμένεται να αποφασίσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου, κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
  • Στη Λεμεσό έφτασε αργά το βράδυ της Πέμπτης το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia, που μετέφερε τους 345 μετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι βρέθηκαν τα ξημερώματα σε ακυβέρνητο σκάφος στα ανοικτά της Πάφου. Όλοι οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, θα φιλοξενηθούν σε ειδικό χώρο. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, πλήρωσαν υπέρογκα ποσά τον καπετάνιο του πλοιαρίου που θα τους μετέφερε στη Σικελία.
  • Σοβαρή υπόθεση διαφθοράς με δράστη υποδιοικητή αστυνομικού τμήματος στα νότια προάστια ανέδειξε η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
  • Στην κατεδάφιση και απομάκρυνση της περίφραξης του παράνομου νεκροταφείου Γλυφάδας προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Κόσμος

  • Τον φόβο για κίνδυνο εντός των τειχών καλλιεργούν οι εκτιμήσεις υπηρεσιών ασφαλείας για τον αριθμό των χιλιάδων μαχητών που στρατολογούνται στις χώρες της Δύσης από την τζιχαντιστική ISIS αλλά και άλλες ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες. Οι εκτιμήσεις μιλούν για συνολικά 3.000 μαχητές από ευρωπαϊκές χώρες, με το συνολικό αριθμό όσων έχουν πάει σε Συρία και Ιράκ από κάθε άλλη χώρα της υφηλίου να υπολογίζεται κατά ορισμένους ακόμη και σε 12.000.
  • Μια γυναίκα από την πόλη Ράκα της Συρίας, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, τοποθέτησε μια κάμερα μέσα από τα ρούχα της (το νικάμπ που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια) και κατέγραψε κρυφά και με κίνδυνο της ζωής της την καθημερινότητα των κατοίκων της Ράκα.
  • Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη όταν εξερράγη στα χέρια του η βόμβα που -κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών-σχεδίαζε να τοποθετήσει σε σημείο της χιλιανής πρωτεύουσας. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση σε σταθμό του μετρό του Σαντιάγο. Tότε είχαν συλληφθεί τρία άτομα, που κινούνται στον αντεξουσιαστικό χώρο.
  • Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης των δημοσιογράφων Φόλεϊ και Σότλοφ, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, χωρίς πάντως να αποκαλύψει την ταυτότητα ή την εθνικότητά του. Πριν από δύο εβδομάδες και οι βρετανοί είχαν δηλώσει ότι είναι «κοντά» στην ταυτοποίηση του εκτελεστή, ενώ αρκετά βρετανικά ΜΜΕ «φωτογράφιζαν» έναν ράπερ.
  • Φυλακές στη Ράκα ανοίγουν οι τζιχαντιστές, απελευθερώνοντας τουλάχιστον 150 άτομα σε μια προσπάθεια να στρέψουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μακριά από τη συγκεκριμένη πόλη.  Η Ράκα θεωρείται η de facto πρωτεύουσα του χαλιφάτου και το μέρος όπου ζουν οι κυριότεροι ηγέτες τους.

Οικονομία

  • Το γρίφο του δημοσιονομικού κενού των 2 δισ. ευρώ που διαπιστώνουν ΕΕ και ΔΝΤ το 2015, εφόσον η Ελλάδα θέλει να τηρήσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3%του ΑΕΠ το 2015, καλείται να λύσει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ως τις 6 Οκτωβρίου. Υπό εξέταση είναι η πρόταση για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, προκειμένου να αποφευχθούν νέα μέτρα.
  • Κολλημένος σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν παραμένει ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των υπολοίπων στα δάνεια για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρά τη βελτίωση που καταγράφηκε στις χρηματοπιστωτικές συνθήκες στην εγχώρια αγορά από τα μέσα του 2012 ώς σήμερα.
  • Κραυγή αγωνίας από εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς αναζητούν ρευστότητα 18 δισ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι λείπει από την αγορά, την ώρα που τα χρέη «πνίγουν» σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις. Οι μικρομεσαίοι είναι εγκλωβισμένοι μεταξύ της έλλειψης «ζεστού» χρήματος και των ακριβών επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων.

Αθλητισμός

  • Στην κορυφή της Primera Division «σκαρφάλωσε» η Βαλένθια που το βράδυ της Πέμπτης νίκησε 3-0 την Κόρντομπα σε ένα ακόμη... πάρτι μέσα στο «Μεστάγια» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη για τις «νυχτερίδες» που μετά το 20ο λεπτό πάτησαν το γκάζι και πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά!
  • Τα κωμικοτραγικά σκηνικά στον ποδοσφαιρικό Άρη, συνεχίζονται! Μετά τη σχεδόν αδιάκοπη διοικητική αστάθεια, την ανυποληψία του αγωνιστικού τμήματος, αλλά και την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων (την Πέμπτη κόπηκε και το νερό στο Βικελίδης), ήρθε και η παραίτηση του προπονητή, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, λέγοντας στον πρόεδρο του συλλόγου «...αφού βρήκες αμυντικό, ψάξε να βρεις και προπονητή, εγώ δεν ανέχομαι να μου επιβάλλει κανένας ποιον ποδοσφαιριστή θα έχω στην ομάδα»!
  • «Όρθια» στάθηκε η Μπορντό στο «Ζοφρουά Γκισάρ», καθώς απέσπασε ισοπαλία, 1-1, από τη γηπεδούχο Σεντ Ετιέν, στο ντέρμπι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου