Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η παραίτηση την Τετάρτη του έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου ήταν εντελώς απροσδόκητο γεγονός, ίσως και επειδή ο 60χρονος διπλωμάτης είχε στενότατη σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά -πολιτική και συγγενική.
  • Με δύο ελληνικές αναφορές για το θέμα των αποβλήτων άνοιξε την νέα θητεία της η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι δύο αναφορές αφορούσαν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης και τη δημιουργία χωματερής στην Αχαϊα.
  • Συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αλγερίας, του Μαυροβουνίου, του Ιράν και της Ινδίας είχε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Αύριο, έχουμε την καθιερωμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου και την Παρασκευή την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου και τη διμερή μας συνάντηση με την Αίγυπτο» δήλωσε ο ίδιος.
  • Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις, μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης λέγοντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, κληθείς να σχολιάσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η αδίστακτη συμμορία, που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών τον περασμένο Ιούλιο στα Οινόφυτα και είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και εταιρείες σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κόσμος

  • H Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του Γάλλου ομήρου στην Αλγερία, ενώ υπογράμμισε ότι είναι «περισσότερο από ποτέ ενωμένη» στο να προσφέρει στήριξη στη μάχη εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων». Τη δολοφονία καταδίκασε και ο Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας συμπαράσταση στον γάλλο ομόλογό του.
  • Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισμα με το οποίο καλούνται όλες οι χώρες να αυστηροποιήσουν τη νομοθεσία τους έναντι όσων τις εγκαταλείπουν για να ενισχύσουν το Ισλαμικό Κράτος ή το ενισχύουν οικονομικά ή προπαγανδίζουν τη δράση του. Ειδικοί εκτιμούν ότι πάνω από 12.000 άνθρωποι από 70 χώρες έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.
  • Η αλ Κάιντα, φοβούμενη ότι θα επισκιαστεί από την πιο αδίστακτη οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενδέχεται να προσπαθήσει να αποδείξει την ισχύ της εξαπολύοντας επιθέσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, προειδοποίησε ο συντονιστής της ΕΕ για θέματα αντιτρομοκρατίας.
  • Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την παγκόσμια κοινότητα να συνδράμουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας συνασπισμός που «θα καταστρέψει το δίκτυο του θανάτου». Προειδοποίησε όσους έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους «να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης όσο ακόμη μπορούν».
  • Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι συγκαλεί εκτάκτως την Παρασκευή το Κοινοβούλιο για να συζητήσει το αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης να της παρασχεθεί βοήθεια εναντίον των τζιχαντιστών μέσω αεροπορικών επιδρομών. Συμμετοχή στον συνασπισμό ανακοίνωσαν Βέλγιο και Ολλανδία.

Οικονομία

  • «Με τη στρατηγική που έχει διαμορφωθεί για την περίοδο 2014-2020, μέσα από τον ευρύτερο χώρο του υπουργείου Περιβάλλοντος, μπορούν να δημιουργηθούν 70.000 βιώσιμες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης κατά την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον.
  • Για την προσεχή Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, οριστικοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Η συγκεκριμένη αξιολόγηση αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Έτσι, εκτιμάται πως είτε στο Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου, είτε το αργότερο στο εμβόλιμο Eurogroup της 21ης Νοεμβρίου, θα έχουμε αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
  • Ο κατώτατος μισθός βάσει του νόμου στην Πορτογαλία θα αυξηθεί από την 1η Οκτωβρίου κατά 20 ευρώ και θα φτάσει τα 505 ευρώ/μήνα με 14 μισθούς το έτος, βάσει μια συμφωνίας στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτών και του UGT, του δεύτερου μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου.

Αθλητισμός

  • Με τον 18χρονο Ισπανό, Χοσέ Ανχελ Πόθο να πετυχαίνει ένα από τα επτά γκολ, η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 7-0 τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ για τον 3o γύρο του Λιγκ Καπ. Από δύο σημειωσαν οι Τζέκο, Λάμπαρντ και από ένα οι Νταβίντ Σίλβα, Γιάγια Τουρέ. Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν παρών (αντικατέστησε μόλις στο 20' λόγω τραυματισμού τον Ιντέγε), στην εκπληκτική ανατροπή της Γουέστ Μπρομ, που νίκησε 3-2 τη Χαλ παρότι έχανε 2-1 έως το 87ο λεπτο.
  • Η Γιουβέντους συνεχίζει ακάθεκτη στο Campionato, σημειώνοντας το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στην Τσεζένα την τέταρτη νίκη (3-0) στις ισάριθμες αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί ως τώρα και συνεχίζοντας τη συγκατοίκηση στην κορυφή με τη Ρόμα, που πέρασε με 2-1 από το «Έντιο Ταρντίνι» απέναντι στην Πάρμα.
  • Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασε το εμπόδιο της Καέν επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας και μετά την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας παραμένει σε απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή. Οι δύο βραζιλιάνοι Μόουρα και Μαρκίνιος ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Λοράν Μπλαν. Η Μονακό κατάφερε στο τελευταίο λεπτό να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα καθώς έκαμψε της αντίσταση της Μονπελιέ. Η Γκινγκάμπ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, βρίσκεται σε καθοδική πορεία καθώς μετά τη νέα ήττα που γνώρισε, με 1-0 στην έδρα της από την Μετς έπεσε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου