Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα από τις 13:00 ώς τις 16:00 την Τετάρτη λόγω στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για τη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση.
  • Αργά το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης υιοθεσίας στα Τρίκαλα και έγιναν επτά συλλήψεις για επιχειρούμενη αγοροπωλησία βρέφους.
  • Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, περί ενδεχομένου τραπεζικού πανικού σε περίπτωση που έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, απασχόλησαν τη Βουλή, επισκιάζοντας το -ως επί το πλείστον- συναινετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην καθ' ύλην συζήτηση.
  • «Ορόσημο στο δρόμο για την επίτευξη μιας φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα, τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή που συγκάλεσε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού.
  • Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην οδό Αντιγόνης 59 στο Χαλάνδρι.  Νωρίτερα, από το διαμέρισμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια δύο ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ έφτασε και γερανοφόρο για να κατεβάσει προληπτικά τους ενοίκους τους τρίτου ορόφου.

Κόσμος

  • H Μόσχα θα περιορίσει την πρόσβαση της Ουκρανίας σε ζωτικής σημασίας ρωσικές αγορές εάν το Κίεβο εφαρμόσει οποιοδήποτε σκέλος της εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, προειδοποίησε ο Πούτιν, σκληραίνοντας τη στάση του έναντι του Κιέβου, αλλά και των Βρυξελλών. Ο επίτροπος Ενέργειας κάλεσε τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως όπλο για να ασκήσει πολιτική πίεση στην Ουκρανία.
  • Σχόλια για το πόσο χαρούμενη ακούστηκε η Ελισάβετ Β' όταν έμαθε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας με τον τέως δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Πάντως, ο Άλεξ Σάλμοντ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και επέκρινε τον πρωθυπουργό για την... κουτσομπολίστικη διάθεσή του.
  • Οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ που ανήκουν σε εταιρείες οι οποίες ελέγχονται από έναν στενό συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Μόσχα οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
  • Ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βελοσόφσκι συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, ενώ βρισκόταν στο Βατικανό με την κατηγορία της παιδεραστίας, μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό δίκτυο La 7.  Ο 66χρονος, σύμφωνα με την Αγία Έδρα, ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν νούντσιος του Βατικανού.
  • «Αυτή δεν είναι μόνο μάχη της Αμερικής» είπε ο Ομπάμα αναφερόμενος στα αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία. Το Πεντάγωνο βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των χτυπημάτων, ενώ ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι στόχος ήταν να αποτραπεί σχέδιο βραχίονα της αλ Κάιντα για άμεσα χτυπήματα κατά αμερικανικών και ευρωπαϊκών στόχων. 

Οικονομία

  • Με την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με στελέχη της τρόικας αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της πέμπτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά.
  • Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης η οποία θα ισχύσει για τη διάθεσή του από 15 Οκτωβρίου ώς 30 Απριλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρύθμιση θα επιφέρει μείωση κατά περίπου 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, περίπου στα 1,13 ευρώ το λίτρο.
  • Διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της επιδιώκει η Τειρεσίας ΑΕ και έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Όπως ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής, το αίτημα της Τειρεσίας να διευρύνει το αντικείμενο ενημερώσεών της και πέραν των Νομικών Προσώπων, θα κριθεί τον Οκτώβριο. Τι είπε για τις εισπρακτικές εταιρείες, αλλά και για το πρόστιμο στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το οποίο δεν έχει ακόμη εισπραχθεί.

Αθλητισμός

  • Η αντεπίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης προς την κορυφή συνεχίζεται. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει από την Έλτσε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η «βασίλισσα» μέσα σε 12 λεπτά πέτυχε 3 γκολ και πήρε τη νίκη με 5-1, στο εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής της Primera Division. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «μερένγκες», καθώς πέτυχε 4 τέρματα.
  • Μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που αποκλείστηκε στον προηγούμενο γύρο) το Capital One Cup της Αγγλίας μας επιφύλασσε νέες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα η Άρσεναλ αν και προηγήθηκε με γκολ του Σάντσες, αποκλείστηκε από την Σαουθάμπτον, η οποία έκανε την ανατροπή με γκολ των Τάντιτς και Κλάιν και συνεχίζει στην επόμενη φάση. Ακόμα μία έκπληξη αποτελεί ο αποκλεισμός της Έβερτον που ηττήθηκε με 3-0 από τη Σουόνσι. Την τελευταία στιγμή απέφυγε το... έμφραγμα η Λίβερπουλ, αφού μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε Μίντλεσμπρο 14-13 στα πέναλτι.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρσέιγ, που συνέτριψε 5-0 εκτός έδρας τη Ρεμς και παραμένει στην κορυφή του Championnat. Από δύο γκολ για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα πέτυχαν οι Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ και Αντρέ Αγιού. Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το Ρεν - Τουλούζ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου