Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2014

  • «Σαμαράς στο Βερολίνο: Όχι 'εκπτώσεις' στις μεταρρυθμίσεις για την Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle ενόψει της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ. Το δημοσίευμα επισημαίνει όσα διαμηνύει τις τελευταίες ημέρες το Βερολίνο, δηλαδή ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις, αφού «συνομιλητής της Ελλάδας είναι οι δανειστές της τρόικας».
  • «Μετέωρο» είναι το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει συνεδριάσει εδώ και έναν μήνα, αφού έληξε η θητεία του στις 26 Αυγούστου, και από τότε πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην περίθαλψη 10 εκατομμυρίων Ελλήνων βρίσκονται στον αέρα.
  • Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Συγκέντρωση στις 09:30 έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου αναμένεται η απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία στον Δημόσιο τομέα έχει προκηρύξει για αύριο, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
  • Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός όπου την Τρίτη θα έχει γεύμα εργασίας με την Ανγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την ελληνική οικονομία. Η καγκελαρία δηλώνει πως βλέπει σημάδια ελπίδας, ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης, αλλά επαναλαμβάνει ότι αποφάσεις δεν θα υπάρξουν στη συνάντηση.

Κόσμος

  • Ο κύβος ερρίφθη: Οι επιδρομές των αμερικανικών μαχητικών επεκτάθηκαν και στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Πρώτος στόχος ήταν θέσεις της ISIS στη Ράκα. Η Δαμασκός περιορίστηκε να αναφέρει ότι είχε νωρίτερα ενημερωθεί ο απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ. Στις επιχειρήσεις εμπλέκονται και τα Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.
  • Με τον Τζορτζ Σόρος συναντάται η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η συνάντηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο αμερικανός μεγιστάνας έχει κινηθεί δικαστικά κατά της τράπεζας Bank of New York Mellon, η οποία έχει μπλοκάρει -μετά από δικαστική απόφαση- την πληρωμή των «κουρεμένων» ομολογιούχων.
  • Ο 42χρονος Ομάρ Γκονζάλες, ο οποίος κατάφερε να πηδήξει τον φράχτη του Λευκού Οίκου, είχε στο αυτοκίνητό του 800 σφαίρες, ενώ είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο έχοντας στην κατοχή του όπλο και χάρτη της προεδρικής κατοικίας.
  • Ένας Γάλλος απήχθη σε περιοχή της ανατολικής Αλγερίας πριν από ένα 24ωρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων. Σε βίντεο, του οποίου ελέγχεται η αυθεντικότητα, ο ίδιος δηλώνει ότι κρατείται από μαχητές οργάνωσης φιλικής προς το Ισλαμικό Κράτος.
  • O Λευκός Οίκος απέρριψε πρόταση που υπέβαλε η Τεχεράνη, σύμφωνα με την οποία, το Ιράν θα συμμετείχε στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών με αντάλλαγμα περισσότερη ευελιξία σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα.

Οικονομία

  • Σε νέες συντονισμένες μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησαν τα τελευταία 24ωρα οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι, ενάμιση περίπου μήνα μετά την τελευταία προς τα κάτω αναπροσαρμογή του κόστους άντλησης ρευστότητας από το αποταμιευτικό κοινό. Πρόκειται για κινήσεις που εντάσσονται στα επιχειρησιακά πλάνα των τραπεζών μέσω των οποίων οι διοικήσεις τους στοχεύουν στην ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους.
  • Σε κυκλοφορία τίθεται την Τρίτη το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει διάφορα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς και νέα εμφάνιση.
  • Οριστικοποιήθηκε η διασφάλιση 114 εκατ. ευρώ για την έναρξη του Εθνικού Κτηματολογίου σε σύσκεψη παρουσία του ΥΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδ.Κωνσταντινόπουλου. Η υπογραφή των πρώτων συμβάσεων με τους αναδόχους δρομολογείται για τις επόμενες εβδομάδες. «Η Ελλάδα ανοίγει βηματισμό για τη δημιουργία του πιο σύγχρονου Κτηματολογίου της Ευρώπης» είπε ο Γ.Μανιάτης.

Αθλητισμός

  • Στη δεύτερη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, μαζί με τη Σεβίλη, παραμένει η Βαλένθια, που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Χετάφε. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν εύκολα με 3-0 αφού από το πρώτο 20λεπτο είχαν πάρει προβάδισμα δύο γκολ. Σκόρερ για τους «φιλοξενούμενους» ήταν οι Αλκάθερ, Αντρέ Γκόμες και Ροντρίγκο.
  • Στην όχι και τόσο καλή σχέση του με τον Μπρένταν Ρότζερς «χρέωσε» ο Ντάνιελ Άγκερ τη φυγή του από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι, με προορισμό την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, την Μπρόμπι. Ο Δανός αμυντικός ανέφερε πως με Βορειοϊρλανδό τεχνικό δεν υπήρχε κανένα σημεία επαφής ενώ άφησε και «καρφί» λέγοντας ότι αισθάνεται πως δεν εκτίμησε ποτέ την προσφορά του στο σύλλογο. Όσον αφορά τον τεχνικό της Λίβερπουλ στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με αφορμή τον αγώνα του Κυπέλλου με Μίντλσπρο είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε όσους κρίνουν την ομάδα.
  • Λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του Ατρομήτου με τον Γίώργο Παράσχο, οι υπεύθυνοι της ομάδας της Περιστερίου έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Ρικάρντο Σα Πίντο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Μέσα από την Πορτογαλία. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, θα πετάξει σύντομα από την Πορτογαλία στην Ελλάδα όπου θα υπογράψει το συμβόλαιο του και θα αρχίσει αμέσως τις προπονήσεις.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου