Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Oι ΗΠΑ δεν αποκλείουν πλήγματα κατά των τζιχαντιστών και στη Συρία

Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2014

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο για τις ΗΠΑ ότι οι τζιχαντιστές (φωτογραφία) πρέπει να χτυπηθούν και στα ορμητήριά τους που βρίσκονται στη Συρία.
ΗΠΑ: Δεν αποκλείουμε πλήγματα κατά των τζιχαντιστών και στη Συρία Η εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνιστά μια «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον των ΗΠΑ, υποστήριξε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για να απαντήσει σε αυτήν τη «βάρβαρη δολοφονία».


«Οταν βλέπουμε να σκοτώνουν κάποιον με τέτοιο φρικτό τρόπο, αυτό συνιστά μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρας μας», είπε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφάλειας, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία «εάν χρειαστεί».
Την ανάγκη ανάληψης δράσης στη Συρία όπου βρίσκονται τα ορμητήρια των τζιχαντιστών είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του την Πέμπτη και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ.

Το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ντέμπσεϊ, θα παραμείνει ένας υπαρκτός κίνδυνος όσο οι μαχητές του θα μπορούν να βρουν ασφαλή καταφύγια σε ελεγχόμενες περιοχές της Συρίας.

«Δεν δίνουμε λύτρα σε τρομοκράτες»
Ο αμερικανός επιτελάρχης είπε ευθέως ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να νικηθεί χωρίς να αναληφθεί στρατιωτική δράση κατά των οχυρών του στη Συρία.
«Στην ερώτησή σας, αν η οργάνωση μπορεί να καταπολεμηθεί χωρίς να γίνει δράση κατά των στελεχών του που βρίσκονται στη Συρία η απάντηση είναι όχι» ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της καταβολής λύτρων για την απελευθέρωση ομήρων, ο Ρόουντς επανέλαβε ότι δεν είναι η ορθή λύση. «Δεν θα παράσχουμε πόρους σε τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία αρνούνται εδώ και χρόνια να πληρώσουν χρήματα για την απελευθέρωση υπηκόων τους ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μολονότι επισήμως το διαψεύδουν, έχουν επιλέξει κάποιες φορές αυτή τη διέξοδο.
Ο Ρόουντς τόνισε πάντως ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τους αμερικανούς πολίτες και υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος σήμερα είναι «πιο επικίνδυνο» απ' ό,τι ήταν πριν από ένα εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου