Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στην Αναμονή η πώληση της Market Basket/Demoulas


Χιλιάδες εργάτες της εταιρείας που κάνουν απεργία εάν δεν επανέλθει ο Arthut T. Demoulas στο τιμόνι της εταιρείας αλλά και χιλιάδες πελάτες που μποϋκοτάρουν την νέα διεύθυνση και δεν ψωνίζουν εάν δεν επανέλθει ο Arthut T. Demoulas έξω από τα κεντρικά γραφεία δίνουν αγώνα μέσα στον ήλιο.
Περνώντας από εκεί κορνάρισα αρκετές φωρές για να ακούσω τις επεφημίες των διαδηλωτών.
Η αγοραπωλησία που ήταν να επισφραγιστεί την Κυριακή το απόγγευμα αναβλήθηκε για τις 10 το βράδυ.  Τελικά στις 8 η ώρα το βράδυ ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε η συνάντηση.  Αυτό ξεσήκωσε πάλι τους εργάτες που κατάκλεισαν το χώρο έξω από τα κεντρικά γραφεία στο Tewksbury, Massachusetts, 22 μίλια βόρεια της Βοστώνης.
Οι προσφορές της αγοράς  ή όλων των μετοχών (τώρα έχει 49,5%) από τον (Α) Αθανάσιο Τηλέμαχου Δημουλά (Arthut T. Demoulas), μαζί με τις τρεις αδερφές του και τη μητέρα του, είναι στο τραπέζι.  Η άλλη πλευρά που είναι ο πρώτος του εξάρερφος (Β) Arthut S. Demoulas (γυιός του Γεώργιου Δημουλά) με τις δύο αδερφές του και την πρώην σύζυγο του αδερφού του Ευάγγελλου ό οποίος σκοτώθηκε πριν χρόνια σε αυτοκινητιστικό δηστύχημα και οι οποίοι ορίζουν τα 50,5% της εταιρείας.

Τι συνέβει όμως την Κυριακή και αναβλήθηκε το βάλσιμο των υπογραφών;    Ο (Β) είπε ναι στην πώλησει όλων των μετοχών στην πρόταση που είχε κάνει ο (Α) με την προϋπόθεση ότι μέχρι να γίνει η μεταβίβαση να επανέλθει ο Αθανάσιος Τηλέμαχου Δημουλάς στο τιμόνι της εταιρείας όπως ήταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.  Ο (Α) Αθανάσιος Τηλέμαχου είπε όχι.  Θα αναλάβω την εταιρεία και θα επανέλθει το εργατικό δυναμικό μόνο εάν πέσουν οι τελικές υπογραφές.
Πληροφορίες μας λένε ότι η πρώη σύζυγος του Ευάγγελου που βρίσκεται στην Αγγλία και ελέγχει 8% των μετοχών και η οποία έγιρε την "παλάτζα) υπέρ το Αθανάσιου Γεώργιου (για χάρι συντομίας τον λέμε (Β) έχει δυσταγμούς να πωλήσει το μερίδιο της αφού βλέπει ότι η εταιρεία είναι κερδοφόρα και αναπτύσεται συνεχώς.  Ακόμα οι πληροφορίες μας λένε ότι εάν δεν πάρει ένα στρονομικό ποσό θα πάει πάλι με το αντίπαλο στρατόπεδο που είναι ο Αθανάσιος Τηλέμαχου (Α) έστω κι εάν ο (Β) δεν πωλήσει τις μετοχές οπότε ο (Α) με 57,5% των μετοχών γίνεται και πάλι το μεγάλο αφεντικό.
Το όλο θέμα έχει φέρει μεγάλα προβλήματα στο εργατικό δυναμικό που για 7η εβδομάδα είναι χωρίς εργασία ενώ οι πάνω από 2 εκατομμύρια πελάτες αγοράζουν σε μεγαλύτερες τιμές σε άλλα καταστήματα δηλώνοντας συμπαράσταση στους 25 χιλιάδες εργάτες.  Το φαινόμενο αυτό έχει απασχολήσει πολλούς πολιτικούς και οικονομολόγους γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά των ΗΠΑ όπου σε μία ιδιωτική εταιρεία το προσωπικό και οι πελάτες είναι με τον Αθανάσιο Τηλέμαχου.

Όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου για την τελική συμωνία.  Η εταιρεία αυτή τη στιγμή χάνει τζίρο πάνω από 10 εκατομμύρια την ημέρα.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου