Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

H Moody's αναβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την ελληνική οικονομία


Σάββατο 2 Αυγούστου, 2014
Ο οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας» - Η εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,6% του ΑΕΠ - Διατήρησε σε «σταθερό» το outlook
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες προχώρησε όπως αναμενόταν μετά το κλείσιμο των αγορών το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Μoody΄s.
Σύμφωνα με τη νέα αξιολόγηση, τη δεύτερη από τον ίδιο οίκο μετά το Νοέμβριο του 2013, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη βαθμίδα "Caa1" από τη "Caa3" που βρισκόταν προηγουμένως.
Οι αναλυτές του οίκου κάνουν λόγο στην αξιολόγησή τους για «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης» της Ελλάδας και για βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της. Εκτιμούν, δε, ότι η χώρα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης περίπου του 1,6% για φέτος.
Η αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας αναμενόταν να γίνει από τον οίκο στις αρχές Απριλίου. Τελικά τότε η Moody's είχε προχωρήσει μόνο σε αναβάθμιση του outlook του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε «σταθερό» από «αρνητικό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου