Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

CSU: «Η Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει θέση στην Ευρώπη»

Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2014
ΒΑΥΑΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕΣ

CSU: «Η Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει θέση στην Ευρώπη»«Η Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει θέση στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αντρέας Σόιερ και ζήτησε την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Σόιερ έρχεται να προστεθεί στο πλήθος των Γερμανών πολιτικών οι οποίοι δεν είδαν «με καλό μάτι» την εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας.

Ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία του Ερντογάν είναι ένα όλο και περισσότερο απολυταρχικό κράτος», επισημαίνοντας ότι με δεδομένη την κατάσταση στο Ιράκ, στην Συρία και στην Γάζα, μια σταθερή Τουρκία αποτελεί κλειδί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Αντίστοιχα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Έλμαρ Μπροκ προειδοποίησε ότι εάν ο Ερντογάν μεταμορφώσει την Τουρκία σε απολυταρχικό κράτος, αυτό θα καταστρέψει την βάση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Αντίστοιχη ανησυχία εκφράζουν και οι αρθρογράφοι των περισσότερων γερμανικών εφημερίδων. «Ο δρόμος για μια αυταρχική κυβέρνηση είναι στρωμένος», γράφει σήμερα η Bild και σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Γερμανοί για τον Ερντογάν», αναφέρει: «Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί σε έναν Γερμανό γιατί 20 εκατομμύρια Τούρκοι ψήφισαν έναν Πρόεδρο ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Για να το καταλάβει κανείς, πρέπει να είναι Τούρκος».
Στην εκπομπή Tagesschau ο ρεπόρτερ σημείωσε ότι «η Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν ίσως γίνει περισσότερο ισλαμική, περισσότερο σαν την οθωμανική αυτοκρατορία, περισσότερο ανατολίτικη. Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα προεδρικό σύστημα στο μοντέλο της Ρωσίας υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου