Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Νάτοι, νάτοι οι αυριανοί... "Έλληνες"

Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2014

Περισσότεροι από 550 παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 48ωρο στο Αιγαίο

Που είναι Τσίπρας να πάει να τους υποδεχτεί;
Για την Ελληνική Ομογένεια τσιμουδιά από τα 300 "παλικάρια" της Βουλής
Αλιευτικό σκάφος με παράτυπους μετανάστες νοτιοδυτικά της Κρήτης
Περισσότεροι από 550 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 48ωρο στο ΑιγαίοΑυξάνονται τα κύματα παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν, διά θαλάσσης, στη χώρα μας ή σε άλλους προορισμούς, λόγω και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Το τελευταίο 48ωρο το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προβαίνει σε διαρκείς επιχειρήσεις για την περισυλλογή παράτυπων μεταναστών σε διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την ίδια ώρα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού αναφέρουν ότι το κύμα εισόδου μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια θα εντείνεται, καθώς τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση σε Γάζα, Ιράκ, Συρία και Λιβύη.
Δουλέμποροι έναντι αδρότατης αμοιβής στιβάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα, προκειμένου να τους περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή.
Μόνο το τελευταίο 48ωρο περισυνελέγησαν από διάφορες περιοχές στα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, τουλάχιστον 553 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν έξι διακινητές.
Συγκεκριμένα, στην Αγ. Ελένη Χίου, διεσώθησαν 114 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθη και ένας διακινητής.
Εβδομήντα δύο συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι, 62 στη Ρόδο και ένας διακινητής, 41 στο Καρλόβασι Σάμου, 27 στην περιοχή Αγκιστρος Σαμοθράκης, 5 στην Κω στις περιοχές Αμμόγλωσα και Ψαλίδι, 104 στη Σύμη και 4 διακινητές, 69 στον Αγ. Ευστράτιο και 59 στη Μυτιλήνη, στις περιοχές Μανταμάδος, Τσόνια, Ασπροπόταμος και Μυστεγνά.
Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Λάουρα Τόμσον, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το θέμα των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, συμφώνησε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου