Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ξεσηκώθηκαν οι Ολλανδοί: Μισό εκατομμύριο για ένα φράκτη στη βασιλική βίλα στο Κρανίδι

Ξεσηκώθηκαν οι Ολλανδοί: Μισό εκατομμύριο για ένα φράκτη στη βασιλική βίλα στο ΚρανίδιΕξαλλοι έγιναν οι Ολλανδοί όταν πληροφορήθηκαν ότι η κυβέρνηση πλήρωσε 461.000 ευρώ για την ανέγερση ενός φράκτη γύρω από την παραθαλάσσια βίλα του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου στο Κρανίδι της Αργολίδας. Την είδηση μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο RTL News, πυροδοτώντας σφοδρές επικρίσεις από μέσα ενημέρωσης και απαιτήσεις να δοθεί μια εξήγηση.
Η ολλανδική μοναρχία παραμένει δημοφιλής, ένα χρόνο αφότου ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος ανέβηκε στο θρόνο μετά την παραίτηση της μητέρας του βασίλισσας Βεατρίκης, ωστόσο επικριτές της λένε ότι κοστίζει υπερβολικά, ειδικά σε μια εποχή που η χώρα δίνει μάχη για να βγει από την ύφεση.
Ο Οίκος της Οράγγης ήταν πέρυσι ο πλέον πολυδάπανος στην Ευρώπη, καθώς ξόδεψε 39,9 εκατομμύρια ευρώ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης ενός κτήματος που γειτνιάζει με τη βασιλική βίλα έλαβε 461.000 ευρώ, καθώς ενοικίασε στην ολλανδική κυβέρνηση για ένα διάστημα 30 ετών το οικόπεδο του, προκειμένου να κατασκευαστεί ο φράκτης.
Το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία περίπου 35.000 ευρώ μόνο.
Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για αυτή την είδηση, με δημοφιλείς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους να θέτουν υπό αμφισβήτηση την χρήση αυτή των χρημάτων των φορολογουμένων. «Το ολλανδικό κράτος καταληστεύτηκε» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου. «Το ολλανδικό κράτος 'έσκασε' μισό εκατομμύριο για έναν φράκτη» ανέφερε ένας άλλος τίτλος.
Σήμερα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλεξάντερ Πέκτολντ δήλωσε ότι θα απαιτήσει διευκρινίσεις για την ανάγκη του να ξοδευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα φράκτη.
«Η κυβέρνηση πρέπει προφανώς να προστατεύει το βασιλιά, όμως πρέπει επίσης να αποφεύγει τα άχρηστα έξοδα» είπε ο ίδιος όπως μετέδωσε το RTL.
«To ζήτημα είναι να μάθουμε εάν είναι απαραίτητο να ενοικιάσουμε ένα κομμάτι γης του γείτονα για μισό εκατομμύριο ευρώ αντί να κατασκευάσουμε τον φράκτη στη δική μας γη» τόνισε επίσης.
Είναι η δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι που τα έξοδα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας γίνονται πρωτοσέλιδη είδηση.
Ξεσηκώθηκαν οι Ολλανδοί: Μισό εκατομμύριο για ένα φράκτη στη βασιλική βίλα στο ΚρανίδιΤον Ιούνιο βουλευτές είχαν καταθέσει ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την ανακαίνιση ύψους 900.000 ευρώ ενός εκ των οικογενειακών παλατιών.
Η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις οικονομικές λεπτομέρειες της κατασκευής του φράκτη.
«Το Ολλανδικό Κράτος θα έχει το δικαίωμα να θεσπίζει οποιουδήποτε είδους μέτρα ασφαλείας που το Κράτος κρίνει απαραίτητα, περιλαμβανομένων της δενδροφύτευσης, της οικοδόμησης τοίχων και της τοποθέτησης οποιουδήποτε άλλου είδους κατασκευής ασφαλείας» σύμφωνα με το συμβόλαιο που δημοσίευσε το RTL.
O Γουλιέλμος Αλέξανδρος αγόρασε την θερινή κατοικία το 2012.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου