Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Μήνυμα Χαρδούβελη σε τρόικα: Μην επιμείνετε σε νέα μέτρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την άποψη ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα λιτότητας σε βάρος της Ελλάδας δεν κινούνται προς το συμφέρον της Τρόικας εκφράζει ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στους «New York Times», παραμονές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.
Οι δανειστές «έχουν κίνητρο να αφήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί, καθώς έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να δεχτεί πλήγμα από τυχόν «νέους, επαχθείς στόχους».
Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης υπενθυμίζει την αστοχία των δανειστών στους υπολογισμούς τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε τελικά η χώρα μας, ενώ υπογραμμίζει πως είναι έτοιμος να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα εστιάζει τους τομείς της γεωργίας και της ναυτιλίας, με απώτερους στόχους τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μεγαλύτερη ποικιλία στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.
Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης των δανείων στήριξης.
«Το χρέος μας είναι μεγάλο, αλλά και πολύ μακροπρόθεσμο, οπότε εύκολα εξυπηρετούμενο», συμπληρώνει.
Τέλος, αναφορικά με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, επισημαίνει πως η χώρα μας έχει ήδη «υλοποιήσει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις», σημειώνοντας πως η επόμενη φάση θα είναι να σταθεροποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση.
Εκτιμά, μάλιστα, πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα είναι πιο αποτελεσματική στο μέλλον, «ακριβώς επειδή η τρόικα δεν θα είναι στο λαιμό μας», αλλά στο παρασκήνιο.
Πηγή― Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου