Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η Ρωσία διέψευσε τα περί μυστικών συναντήσεων με τις ΗΠΑ στη Φινλανδία

Αποχαιρετισμός για τους ουκρανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που αναχωρούν από το Κίεβο για την ανατολική Ουκρανία. Πηγή: (ΑΡ)
Η Ρωσία διέψευσε τα περί μυστικών συναντήσεων με τις ΗΠΑ στη Φινλανδία
Η Ρωσία διέψευσε κατηγορηματικά την Τετάρτη ότι διεξήγαγε «μυστικές διαπραγματεύσεις» στα τέλη του Ιουνίου με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, όπως ανέφεραν χθες πηγές στο Ελσίνκι αλλά και πολλά ρωσικά και αμερικανικά ΜΜΕ.
«Στο νησί Μποϊστόε, στα τέλη του Ιουνίου, έγινε πράγματι μια συνάντηση ειδικών» από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις ΗΠΑ, σημείωσε σε μια ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ωστόσο, δεν επρόκειτο για διαβουλεύσεις ανάμεσα σε επίσημους απεσταλμένους των δύο χωρών, αλλά για μερικές ακόμη από τις πολλές συναντήσεις (που γίνονται) ανάμεσα σε (στελέχη) μη κυβερνητικών οργανώσεων και πανεπιστημιακών, Ρώσων και Αμερικανών», σύμφωνα με την Μόσχα.
Αυτή η σειρά συναντήσεων ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση ενός «κειμένου το οποίο απαριθμούσε ιδέες για την διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ερκι Τουομιόγια είχε ανακοινώσει προχθές Τρίτη ότι οργανώθηκε μια «συνάντηση» στα τέλη του Ιουνίου ανάμεσα σε αμερικανούς και ρώσους αντιπροσώπους στο μικρό φινλανδικό νησί, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν ή τα θέματα τα οποία τέθηκαν.
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ και πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το κείμενο το οποίο υιοθετήθηκε στο τέλος αυτής της σειράς συναντήσεων αποτελούσε ένα «σχέδιο 24 σημείων» για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, το οποίο κατήρτισε μια «ομάδα εργασίας» που αποτελείτο κατά κύριο λόγο από ρώσους και αμερικανούς πανεπιστημιακούς.
Η κρίση στην Ουκρανία έχει βυθίσει τη σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία στην πιο σοβαρή κρίση της μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου