Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για την Ουκρανία

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΔΙΑΥΛΟΥΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για την Ουκρανία
Σάββατο 2 Αυγούστου, 2014

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κρίση στην Ουκρανία είχαν απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη υποστήριξη που, όπως είπε, προσφέρει η Μόσχα στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας ανάμεσά τους.
Αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία ανάμεσα στους δύο ηγέτες από την 17η Ιουλίου, όταν καταρρίφθηκε το αεροσκάφος Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι το επιβατικό αεροσκάφος αυτό καταρρίφθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κλιμάκωσαν την πίεση στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα επιβάλλοντας νέες κυρώσεις.
«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) επανέλαβε τις βαθιές του ανησυχίες γα την αυξημένη υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστές στην Ουκρανία», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνομιλία. «Ο (αμερικανός) πρόεδρος επέμεινε στην προτίμησή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία», προστίθεται.
Ακόμη, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στις ανησυχίες του για αυτή που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι υπήρξε μια παραβίαση από τη Ρωσία της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF) του 1987.
Μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την ίδια συνομιλία αναφέρει πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Ομπάμα πως η Μόσχα θεωρεί τις νέες κυρώσεις οι οποίες επεβλήθησαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία είναι αντιπαραγωγικές και ότι η «τρέχουσα κατάσταση» δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς από τις δύο χώρες.
Η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών αναφέρει πως εξακολουθούν να καταγράφονται «σημαντικές διαφορές», αλλά και δύο επέμειναν εμφατικά στη σημασία που αποδίδουν στο να κηρυχθεί μια «άμεση και παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός» στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου