Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κλασική Ολυμπιάδα!

Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2014

Την αναβίωση της κλασικής Ολυμπιάδας στην Ολυμπία, πρότειναν στο Υπουργείο Παιδείας ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Γεωργογιάννης και 92 πρωτοετείς φοιτητές του.
   Η πρόταση αυτή, εξετάστηκε και προωθήθηκε από το υπουργείο, σε όλες τις υπηρεσίες και τις εκπαιδευτικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Στο κείμενο, που συνυπογράφεται από τους παραπάνω, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
   «Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να αποκτήσουν διαχρονικά μια πιο υγιή αξιακή βάση, αν τους ξανασυνδέσουμε με την παράδοση των 1.196 ετών. Ως αντιστάθμισμα της εξέλιξής τους μπορεί να αποτελέσει η διοργάνωση της κλασικής Ολυμπιάδας στην Ολυμπία, με τους εξής στόχους:
1.να προβάλλει το αυθεντικό ολυμπιακό ιδεώδες,
2.να συμβάλλει στη δημιουργία του μέτρου του ολυμπιακού ιδεώδους,
3.να αποτελεί αξιακό αντιστάθμισμα στη γενική εξέλιξη των σύγχρονων διεθνών Ολυμπιακών Αγώνων και
4.να αποτελεί διαδικασία προπομπό για τη διοργάνωση των σύγχρονων διεθνών Ολυμπιακών Αγώνων.
   Φιλοδοξία μας είναι η κλασική Ολυμπιάδα να αποτελέσει το μέτρο των ηθικών αξιών και της ανατροφοδότησης του ολυμπιακού πνεύματος στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
   Για να διεκδικήσουμε την αναβίωση των κλασικών Ολυμπιακών Αγώνων παρακαλούμε και για τη δική σας ενεργή συμμετοχή με την υπογραφή σας.
   Έτσι θα συμβάλλουμε στην αναβάθμιση και προώθηση του ολυμπιακού ιδεώδους και στην επαναφορά του ελληνισμού και του ανθρωποκεντρισμού στο διεθνές προσκήνιο.
Μπορείς να ψηφίσεις κι εσύ
   Οι συντάκτες της πρότασης έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα για την αναβίωση, με μεταφρασμένο το κείμενο στα αγγλικά, ισπανικά και ρωσικά και είναι προσβάσιμη από τον σύνδεσμοhttp://classicolympics.net. Επίσης, μέσα από ειδικό πεδίο (Υπογράψτε τώρα/sign now) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν και να προωθήσουν την πρόταση σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επιμέλεια Ν.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου