Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Πέθανε ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο


Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2014


Ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ουκρανός Λεονίντ Στάντνικ, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 24 Αυγούστου, σε ηλικία 44 ετών. Ο ύψος 2,57 μ. Στάντνικ δεν απέφυγε το μοιραίο, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη και οφειλόταν στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.
Ο αγαθός γίγαντας από την Ουκρανία γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1970 και τα προβλήματα στην υγεία του δημιουργήθηκαν σε ηλικία 14 ετών, όταν ύστερα από μια επέμβαση στον εγκέφαλο, παρουσίασε ένα καλοήθη όγκο στην υπόφυση, που του προκάλεσε μεγάλες εκκρίσεις της αυξητικής ορμόνης, με συνέπεια να προσβληθεί από γιγαντισμό.
Παρ’ όλα αυτά βρήκε το κουράγιο να σπουδάσει κτηνιατριακή, αλλά δεν μπόρεσε να ασκήσει το επάγγελμα που τόσο αγαπούσε, λόγω της σωματοδομής του. Δεν έβρισκε παπούτσια στο νούμερό του (φορούσε Νο 62), με αποτέλεσμα να παθαίνει συχνά κρυοπαγήματα.
Το ύψος του ήταν γι’ αυτόν πηγή δυστυχίας: «Για μένα είναι κατάρα να είσαι ψηλός. Είναι μία τιμωρία από το Θεό και δεν ξέρω τι αμαρτία διέπραξα για να τιμωρηθώ έτσι» είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή του. Ο ίδιος απέφευγε να δημιουργεί σχέσεις με το άλλο φύλο: «Δε θέλω να προκαλέσω προβλήματα στη γυναίκα μου. Δεν θα ήταν δίκαιο για εκείνη».
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη περιπέτεια της υγείας του, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο όγκος είχε εξαφανιστεί. Όμως, η κατάσταση της υγείας του διαρκώς χειροτέρευε και χρειαζόταν υποβοήθηση για να σταθεί όρθιος.
Ο Λεονίντ Στάντνικ μπορεί να ήταν ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά η «επίδοσή» του δεν αναγνωριζόταν από τα «Ρεκόρ Γκίνες», επειδή δεν είχε υποβληθεί στην επίσημη διαδικασία μέτρησης του ύψους του. Ο ίδιος δεν το επιδίωξε: «Δεν θέλω και δεν έχω την ανάγκη να γίνω γνωστός από το βιβλίο Γκίνες».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου