Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο Αβραμόπουλος στο Πεντάγωνο: «Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση - είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή»

Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2014

O Δημήτρης Αβραμόπουλος (δεξιά) γίνεται δεκτός από τον Τσακ Χέιγκελ στο Πεντάγωνο στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Ο Αβραμόπουλος στο Πεντάγωνο: «Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση - είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή»
Με τον αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετά τη συνεργασία του με τον επικεφαλής του Πενταγώνου σημείωσε πως «η Ελλάδα πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση, που σταδιακά την αφήνουμε πίσω, αναδεικνύεται και πάλι ένας σημαντικός πυλώνας σταθερότητας σε μία περιοχή που έχει περάσει το κατώφλι της πιο κρίσιμης φάσης στη σύγχρονη Ιστορία της».
Οπως έσπευσε να υπογραμμίσει σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Δημ. Αβραμόπουλος - ο οποίος χαρακτήρισε τον Τσακ Χέιγκελ «φίλο» - αυτή ήταν η τρίτη διμερής επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, στο Πεντάγωνο, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον αμερικανό ομόλογό μου, να επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά το πράγματι άριστο επίπεδο της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας. Σήμερα προχωρήσαμε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα» είπε ο υπουργός Αμυνας και συνέχισε:
«Πάνω από όλα όμως, συζητήσαμε για τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας.
» Συμφωνήσαμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Τα ζητήματα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πάλι, σε πολυμερές πλέον επίπεδο, στην Ουαλία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ στις αρχές Σεπτεμβρίου.
»Η Ελλάδα πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση, που σταδιακά την αφήνουμε πίσω, αναδεικνύεται και πάλι ένας σημαντικός πυλώνας σταθερότητας σε μία περιοχή που έχει περάσει το κατώφλι της πιο κρίσιμης φάσης στη σύγχρονη Ιστορία της. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει καθημερινά τον αγώνα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανοίξει ένας ελπιδοφόρος ορίζοντας συνολικά για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου