Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει δέσει σε ελληνικό λιμάνι

MSC LONDON

Tο μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι, το «MSC London», υποδέχθηκε, σήμερα στον Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνομίλησε με τον καπετάνιο και με το πλήρωμα και ενημερώθηκε για τις μεγάλες μεταφορικές και τεχνολογικές δυνατότητες του πλοίου.

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει δέσει σε ελληνικό λιμάνι
Το «MSC London» ναυπηγήθηκε το 2014, έχει μήκος 399 μέτρα, ενώ έχει χωρητικότητα 16.500 εμπορευματοκιβωτίων και συνολική δυναμική 165.000 τόνων.

Στην εκδήλωση υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς, όπου είχε προσδέσει το πλοίο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, Γιώργος Ανωμερίτης, ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της MSC Greece, Χριστίνα Θεοδωρίκα.
Στον Πειραιά το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει δέσει σε ελληνικό λιμάνι«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που μεταφέρουν containers στον κόσμο, αποτελώντας ένα σύγχρονο θαύμα της ναυπηγικής», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης προσθέτοντας και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Το λιμάνι του Πειραιά έχει σήμερα τις υποδομές για να μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα container ships. Έχει δυνατότητες που δεν έχουν άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα κανένα ιταλικό λιμάνι. Εμείς, θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο. Γι' αυτό και έχουμε προχωρήσει τη συμφωνία με την COSCO για την επέκταση της σύμβασης, την οποία έχουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έργα 230 εκατομμυρίων ευρώ». Ο υπουργός κατέληξε τονίζοντας τα εξής:
«Η ανάπτυξη της χώρας έρχεται μέσα από τα λιμάνια, μέσα από την αύξηση των δυνατοτήτων τους, μέσα από το διεθνή τους προσανατολισμό. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σοβαρές, ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες, όπως η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την MSC, που είναι ο υπ' αριθμόν ένα πελάτης μας».

Από την πλευρά του ο κ. Ανωμερίτης είπε: «Όπως κάνουμε πάντα, υποδεχόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά το νεότευκτο και εντυπωσιακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC, το “ΜSC London”, τον καπετάνιο του και το πλήρωμά του. Η πολύχρονη και δημιουργική συνεργασία με την MSC στον Πειραιά είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω με νέες συμφωνίες και προσδοκίες. Το λιμάνι του Πειραιά συνεχώς μεταμορφώνεται με διαχειριστές τον ΟΛΠ και την ΣΕΠ, καθίσταται δε πλέον για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκίνητων και κρουαζιέρας βασικός κόμβος της Μεσογείου».

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ έδωσε και στοιχεία για την κίνηση του λιμανιού: «Τον μήνα Ιούλιο 2014 ο προβλήτας Ι ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ έκανε ρεκόρ κινήσεων (50.517 κινήσεις), ενώ η παραγωγικότητα ανά βάρδια από 115 κινήσεις το 2009 ανέβηκε στις 161 κινήσεις το 2014 (αύξηση 40%), ξεπερνώντας μάλιστα στις νυχτερινές βάρδιες ακόμα και τις 200 κινήσεις».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου