Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ξεκινά η μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου στην Αμφίπολη

Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2014

Δημοσιεύματα περί μετακινήσεως των δύο μαρμάρινων σφιγγών δεν ευσταθούν

Υπ. Πολιτισμού: Ξεκινά η μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου στην Αμφίπολη
Συνεχίζεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού τη Δευτέρα. 
«Ηδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου. Δημοσιεύματα περί μετακινήσεως των δύο μαρμάρινων σφιγγών δεν ευσταθούν. Το υπουργείο Πολιτισμού από σήμερα θα ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής» διευκρίνισε το υπουργείο.
Οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στη λύση της χρήσης ειδικού γερανού προκειμένου να αποσπάσουν τις μαρμάρινες πλάκες που βρίσκονται μπροστά και δίπλα στις Σφίγγες.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν εκ νέου τις ανασκαφές, ύστερα από τριήμερο διάλειμμα.
Γύρω στις 9 το πρωί, ειδικός γερανός έφτασε στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής προκειμένου να αποσπάσει, με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή, τις μαρμάρινες πλάκες, οι οποίες εκτιμάται ότι ζυγίζουν μισό τόνο έκαστη.
Την ίδια ώρα, τουρίστες από διάφορες περιοχές της χώρας -και όχι μόνο- συνεχίζουν να συρρέουν στη Μεσολακιά και προσπαθούν, διασχίζοντας τον τραχύ χωματένιο δρόμο, να προσεγγίσουν στον λόφο Καστά και από εκεί να δουν ένα πολύ μικρό τμήμα του τεράστιου περιβόλου του ταφικού μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου