Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η Ελλάδα «βιώνει ένα καλοκαίρι με ρεκόρ στον τουρισμό»

Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2014

Συνεχίζονται τα δημοσιεύμετα στον ξένο Τύπο για τη σημαντική αύξηση του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα και τις συνέπειες της εξέλιξης αυτής στην οικονομία και στην απασχόληση. Για ακτίνα ελπίδας έπειτα από αρκετά χρόνια βαριάς κρίσης, μιλά νέο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Wirtschafts Blatt». Επισημαίνει οτι οι υπηρεσίες έχουν βελτιωθεί και ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2009. Αυτό φυσικά δεν ισχύει παντού, διευκρινίζει, φέρνοντας το παράδειγμα της Μυκόνου.
«Παλιοί ξενοδόχοι συμφωνούν ότι ποτέ έως τώρα δεν υπήρξε τόσο μεγάλο κύμα τουριστών στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ενθουσιασμένος, λέγοντας πρόσφατα πως μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός των επισκεπτών θα φτάσει το ρεκόρ των 20 εκατομμυρίων, ενώ ένας στους τρεις Έλληνες συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό και για την ελληνική οικονομία, έπειτα από αρκετά χρόνια βαριάς κρίσης, αυτό αποτελεί ακτίνα ελπίδας», γράφει ειδικότερα, σε δημοσίευμά της, με τίτλο «Ελλάδα: Ρεκόρ στον τουρισμό το καλοκαίρι», η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Wirtschafts Blatt».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2009 στην Αθήνα, όπου, πριν από μερικά χρόνια, δεν έβρισκε κανείς καλό δωμάτιο κάτω από 70 ευρώ, σήμερα πληρώνει 40 ευρώ, ενώ στην Πελοπόννησο και σε λιγότερο γνωστά νησιά υπάρχουν δωμάτια με θέα στη θάλασσα με 30 ευρώ.
Ωστόσο, προστίθεται, δεν υπάρχουν παντού φθηνότερες τιμές, προπάντων στο κοσμοπολίτικο νησί Μύκονος, που ενδιαφέρεται για τους πλούσιους και όπου πρόσφατα ένα μπαρ εισέπραξε συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τους επισκέπτες σε μια βραδιά κατά την οποία εμφανιζόταν σε αυτό ο Ισπανός τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας.
Το σύνθημα στα τουριστικά «προπύργια», Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα είναι «όλα για τον επισκέπτη», παρατηρεί η εφημερίδα, καθώς, όπως δηλώνει ο Χρήστος Πιλατάκης, διευθυντής ξενοδοχείου στην τουριστική περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο, «ένας δυσαρεστημένος επισκέπτης, εάν μεταφέρει τις κακές του εμπειρίες, σημαίνει δέκα πελάτες λιγότεροι».
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των συνδικάτων των υπαλλήλων στον τουρισμό στη Ρόδο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές, ενώ επισημαίνεται πως και οι εντάσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας επιβαρύνουν το τουριστικό κλίμα στην Ελλάδα. 
Όπως επισημαίνεται υπάρχουν ακυρώσεις, έπειτα από την πτώχευση ρωσικών πρακτορείων τουρισμού.
Στο τέλος του δημοσιεύματος υπογραμμίζεται πως οι Έλληνες είναι φέτος ευχαριστημένοι σε ό,τι αφορά την πορεία του τομέα του τουρισμού, δίνοντας εργασία σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και, όπως δηλώνει ο ξενοδόχος Δημήτρης Σκαλίδης, «ο τουρισμός είναι και παραμένει η κινητήρια δύναμη για την ελληνική οικονομία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου